Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Обмисляме да направим безплатна храна за детските градини

Политика

Борисов: Обмисляме да направим безплатна храна за детските градини

Снимка:

Министър-председателят инспектира реновирани инфраструктурни обекти в гр. Сливен

Премиерът Борисов посети новото кръговото кръстовище в Сливен на ул. „Розова долина“, за което правителството отпусна над 2 322 000 лв. без ДДС. Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че 400 000 хиляди лева са спестени от обществената поръчка за кръстовището.

„За първи път някой кмет да спести от ремонти. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина“, заяви Бойко Борисов.

„Над 40 хиляди деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класните стаи. Тази програма работи много добре“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен. Учебното заведение се обновява с 1,1 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В нея има 140 деца и една група за деца със специални потребности.

„Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини“, допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение. От ръководството на детската градина коментираха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те изразиха задоволството си пред премиера от обновяването на сградата.

Градоначалникът на Сливен подчерта, че без силни финанси няма как да има силни общини.

Министър-председателят Бойко Борисов видя и санираните жилищни блокове в кв. „Сини камъни“, където има санирани 51 апартамента по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през миналата година.

„Сега почнаха всички да искат санирането. Когато БСП и ДПС говореха против санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лева излишък. Управлява се от добри стопани, затова държавата има излишък“, подчерта премиерът Борисов.

Кметът също потвърди, че в града продължава да има голям интерес към програмата за саниране на сгради.

„Всички се надяват да продължи програмата, за да се включат повече, никога не е правена такава голяма инвестиция“, допълни още градоначалникът на Сливен. Санирането продължава и в момента и по друга сграда в квартала, където живеят 230 души. В община Сливен са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 сгради.

Премиерът Борисов видя и обновения парк по поречието на река Асеновска по ул. „Раковски“ - „Антим 1“ - ул. „Димитър Пехливанов“, за чийто пробив правителството отпусна 1,6 милиона лева. С предоставеното от Оперативна програма „Региони в растеж“ финансиране в размер на 2,2 млн. лв. са обновени 38 хил. кв. м обществени пространства по двата бряга на р. Асеновска и в ж.к. „Република“ в Сливен, които в продължение на години са били изоставени и дори опасни.

Изградени са площадка за управление на детски велосипеди, велосипедни и пешеходни алеи и алея за бягане. Обособени са площадки за деца на различна възраст и с различни видове съоръжения, спортни площадки, фонтан с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи. Има ново осветление и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа.

Министър-председателят Борисов беше информиран и за ремонта на зала „Асеновец“ в града, за който Министерският съвет даде 1,4 милиона лева. Сградата не е обновявана от построяването ѝ през 70-те години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още