Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Подкрепяме решението за руските дипломати, но изпълнението беше дилетантско (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Подкрепяме решението за руските дипломати, но изпълнението беше дилетантско (ВИДЕО)

„Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ и останалите от опозицията, които от един абсолютно несъстоятелен бюджет да го изправят. Лекарите, полицаите, храмовете, бизнеса да получат компенсации. Един бюджет обаче, който изисква много стабилна държава, за да може да го изпълни. Ако българите не искаме да катастрофираме трябва да изпълним този бюджет“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По темата с руските дипломати, Борисов заяви, че е запознат с докладите и всичко, което се е случвало. „Сега трябва да избираме пред една аматьорска позиция и да отсеем зърното от плявата. Аз и моите колеги сме горди хора и още в началото на войната казах, че всички действия свързани с агресора Русия ще бъдат подкрепяни“, допълни още той. Борисов подчерта, че подкрепя решението за намаляване на дипломатите, но със сигурност е трябвало да бъде направено по друг начин, чрез доклади, да бъде запознат президентът  и депутатите.

„Днес ние трябва да избираме дали да подкрепим тези действия на правителството. Българският народ избра това правителство и Кирил Петков за премиер. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството, има пълната ни подкрепа. Това би означавало капитулация“, обяви Борисов и допълни, че войната трябва да спре.

Той подчерта, че именно това е решението на българският народ, защото именно те са избрали промяната. „Призовавам ги да не връщат назад, да си свършат работата докрай, толкова са им възможностите“, заяви още той. 

Като непоправими неща извършени от правителството на Петков, Борисов определи изтичането на милиарди в джобовете им.

„Когато трябва да се реши за Северна Македония излиза Борисов, когато трябва да се реши за оръжията за Украйна, излиза Борисов, когато трябва да се вземе решение за дипломатите пак ние трябва да даваме позиция“, заяви Борисов по повод исканията този и онзи лидер на партия да не участва в политически преговори.

Борисов подчерта, че подкрепя лидерите, които да носят отговорност. „Кирил Петков ще си седи на диванчето, аз тук, Доган там, царя във Враня. Аз няма да изпадна в тяхната игра, ако е еди кой си ще си говорим с тях. Реалната позиция, ако има такова действие и до колко е осъзнато и искрено. Защото аз като казах, че се оттеглям да съм премиер партията беше против, но ние имаме много способни хора и партията ще го следи. Затова и бяхме активни с бюджета вчера, защото сме обещали пред учителите, храмовете, полицаите... Аз искам да си говоря с лидер, който владее партията си“, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова „храбрия премиер“, ако иска да облече решението законово, а те дават своята подкрепа, защото е важна посоката, въпреки детайлите. „Ако не си беше измислил днес да ходи някъде, а не на блицконтрол щяхме да го питаме за горивата, цените, за тези теми“, обяви още Борисов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати