Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник

Политика

Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник, за чието изграждане държавата помогна преди близо година. Проектът е част от  цялостните ремонтни дейности, които бяха извършени, за да бъде решен проблемът с водата в Перник и да бъдат драстично намалени загубите на вода.

Премиерът Борисов изтъкна, че ще бъде разгледана възможността по линия на Българския ВиК холдинг да се финансира и изграждането на допълнителни съоръжения и връзка със старата пречиствателна станция, за което ще са необходими около 2 млн. лв. и което ще доведе до още по-добро качество на водата в Перник.

„Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие“, посочи премиерът Борисов и добави, че за решаването на водната криза в Перник беше построен и специален водопровод.

„Това са видими резултати – водоснабдяване, канализация, чиста вода, АМ „Струма“, пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ алтернативен водопровод“, изброи министър-председателят ползите за Перник от подобряването на инфраструктурата.

През тази година ще стартира и големият воден проект в Перник, който се реализира с европейско финансиране за ремонт и изграждане на канализация в града. Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше на място, напомни, че правителството отпусна средства и за ремонтни и възстановителни дейности на църкви и манастири в района.  


Коментари (4)

БРАВО! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ,ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е КМЕТА! ПРАВИ СЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО БЪЛГАРИТЕ ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
02.03.2021 13:41 / Отговор
Държавника, колкото и да го заливат с червена помия, се познава...................................... По направеното и переспективите пред държавата.......
02.03.2021 14:04 / Отговор
Късмек Като го видя и ми се досира ! Хайде , че отивам да акам !
02.03.2021 15:50 / Отговор
. . . Явно цикълът ти се засилва!
02.03.2021 17:13

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още