Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред Таяни: Пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия ЕП

Политика

Борисов пред Таяни: Пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия ЕП

Снимка:

Двамата са разговаряли по темата днес по телефона

Премиерът Бойко Борисов настоява пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия парламент след евроизборите. Това той е заявил пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, с когото е обсъдил ситуацията около пакета в телефонен разговор.

При гласуването вчера в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени. Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала. „Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов.

За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта Росен Желязков. Той ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета да бъде оставено на следващия Европейски парламент.  


Коментари (1)

Иван Косев Дано постигнат споразомение, благоприятно и за двете страни
11.01.2019 13:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още