Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред Таяни: Пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия ЕП

Политика

Борисов пред Таяни: Пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия ЕП

Борисов пред Таяни: Пакетът Мобилност да се разгледа от следващия ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Двамата са разговаряли по темата днес по телефона

Премиерът Бойко Борисов настоява пакетът „Мобилност“ да се разгледа от следващия парламент след евроизборите. Това той е заявил пред председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, с когото е обсъдил ситуацията около пакета в телефонен разговор.

При гласуването вчера в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени. Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала. „Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов.

За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта Росен Желязков. Той ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета да бъде оставено на следващия Европейски парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Иван Косев Дано постигнат споразомение, благоприятно и за двете страни
11.01.2019 13:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати