Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Предложението за болничните няма да се внася в НС

Политика

Борисов: Предложението за болничните няма да се внася в НС

Борисов: Предложението за болничните няма да се внася в НС - Tribune.bg
Снимка:

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Габрово.

„Кои промени в болничните да коментирам? - обърна се премиерът към журналистите на място. - Синдикатите са във възторг. Притеснявам се в Северна Гърция да не се вдигнат хотелиерите на протест. Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само че няма да има входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен“, обясни той.

„Няма да бъде вкарвана тази тема в парламента. Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните заради тарикати“, коментира премиерът.

Той добави още: „Дали сме 1 млрд. лв. за безплатни лекарства и в същото време болничните са от 8 млн. на 18 млн. Ще обсъждаме в Тристанката темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове. Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп