Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Тези с фалшивите болнични, крадат от онези, които плащат своите осигуровки

Политика

Тома Биков: Тези с фалшивите болнични, крадат от онези, които плащат своите осигуровки

Тома Биков: Тези с фалшивите болнични, крадат от онези, които плащат своите осигуровки - Tribune.bg
Снимка:

Трябват още мерки за решаване на проблема с фалшивите болнични

„Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами. Онези, които вадят фалшиви болнични, крадат от онези, които плащат своите данъци и осигуровки. И се вижда ясно, че болничните се увеличават през дългите уикенди. Има цяла схема с много участници, които ощетява онези български граждани, които си плащат задълженията“. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него трябва да бъдат взети редица мерки за справяне с проблема. Той отчете като положително шумното обсъждане на темата и обществения отзвук.

„Обсъждането трябва да се направи по-рационално и спокойно. Достатъчно пъти сме показали, че сме готови да се съобразяваме с разумни аргументи. Мисля, че това е едно от добрите качества на нашето управление“.

Биков посочи като постижение през последните няколко години това, че 2/3 от парите за пенсии идват от пенсионни осигуровки, а 1/3 са от бюджета: „Това означава, че е повишена събираемостта на пенсионните осигуровки, че има изсветляване на икономиката, че повечето хора се осигуряват на реалната си заплата, а не на минимална“.

Тома Биков беше категоричен, че няма никаква предпоставка за предсрочни избори.

„Дори опозицията разбра, че няма смисъл от подобно действие… В следващата година ще имаме необходимото спокойствие и възможност, за да проведем политики извън предизборните кампании и сблъсъци“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Кой нарича избирателите на ГЕРБ "андрешковци"??? ДБ активистите вдигнаха вой до небето,че Бойко Борисов бил обвинил избирателите им, гласували за Мая/БСП. В същото време
Веселин Методиев, бивш вицепремиер в правителството на Иван Костов, най-нагло обяви на фотум на ДБ: "Гледам по телевизията как се радват хора, спечелили избори – какво сте спечелили, бе, хора? Спечелили сте повече андрешковци да гласуват за вас, това победа ли е?"
17.11.2019 13:00 / Отговор
Биков Тези, които вземат болнични и те си плащат данъците и осигуровките.Но просто са хитри , и за най-малкото заболяване, си ги ползват, защото системата е солидарна.
18.11.2019 07:56 / Отговор
biblio Това ни е проблема на нас българите, че все гледаме да се прецакаме един друг и накрая се оказва, че май всички сме прецакани, не ли?!
18.11.2019 14:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати