Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Противоепидемичните мерки бяха навременни и точни

Политика

Борисов: Противоепидемичните мерки бяха навременни и точни

Борисов: Противоепидемичните мерки бяха навременни и точни - Tribune.bg
Снимка:

„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата на хората и движението им. Заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите вече са в пъти повече от новозаразените“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в центъра за разпределение на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „Света Анна“.

Месец след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки у нас, премиерът Бойко Борисов акцентира, че в битката с новия вирус България вече разполага и с ваксини срещу него. Министър-председателят бе категоричен, че след получаването на пълна и подробна информация за ваксините, българските граждани ще се убедят, че именно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към нормалния начин на живот.

„Затова все повече ще обяснявате на хората за ваксините“, обърна се премиерът към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе в столичната болница „Св. Анна“.

МСМС

Министър-председателят добави, че у нас ще пристигнат още и различни ваксини, за да могат личните лекари да направят най-добрия избор за предпазването на своите пациенти. „А дотогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали“, посочи Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за „Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването. 

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет „Св. Анна“ разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.

Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на ваксинационната кампания у нас, имунизираните срещу COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при ваксинираните да са се появили нежелани реакции.

„Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (14)

ГЕРБКП Нагла и цинична мутра - България е една от страните с най-голяма смъртност от КОВИД-19, както и една от страните на последните места по брой тестове. Мутрата Борисов беше едниствената в ЕС, която позволи мачовете от безсмисленото ни първенство да се играят на пълни стадиони, така че броя на заразените рязко да се качи, докато дори финала за Шампионската лига се игра на празни трибуни.
28.12.2020 10:32 / Отговор
Наръчник за хибридна война: Тролът наречен ГЕРБКП е пратен тук да обяснява, че ГЕРБ са комунисти и Борисов е същинския Тодор Живков. Предполага се, че Трибюне е четен от десни и консерватори и ако пише "само БКП" ще звучи малко неуместно. После отива в сайт, четен от червени пенсионерки, примерно, и разправя колко е било хубаво при Тодор Живков, в братска прегръдка с Брежнев и Хрушчов, какво здравеопазване е имало тогава и как капиталистът Борисов служи на западните империалисти. Същият преди това е убеждавал, че няма вирус и Борисов затваря държавата и скапва икономиката и спорта, защото е диктатор и най-вече прост. Разправял е че положителните тестове се фалшифицират за да се усвоят едни милиони, че болни няма. После, в момент когато мерките действат, епидемията се овладява и има надежда, първи припомня колко били умрелите. Момчета за всичко.
28.12.2020 11:06
ГЕРБКП Ето ви го типичния трол на ГЕРБ - обижда , плюе, но и думичка не казва срещу фактите, които съм изписал. Всички тролове са такива - отклоняват вниманието в инфантилна посока. И вика, че билуж "десен" и уж "консерватор", но ако го попиташ какво е дясното на левите популисти от ГЕРБ и думичка няма да ти каже. Пропаганда от шаблони, зад които, ако ги разчовъркаш кънтят на кухи лъжи.
28.12.2020 11:13
ГЕРБКП И няма овладяване на панндемията, има намаляване на тестовете от 11 хиляди на хиляда, но нали си трол, не ти е разрешено да мислиш, а да бълваш змии и опорки.
28.12.2020 11:22
ЖЪЛТАТА КНИЖКА............. ЧЕРВЕН ПОМИЯР................... ТАРТАКОВЕР...................................... Използва също никнейми:ГЕРБКП..... ГЕРБИЛ.... МДА...... -.........?...........!...........
ЖИВЕЕ ЗА ДА МРАЗИ........... ДОРИ МАЙКА СИ И БАЩА СИ..........
28.12.2020 18:44
Ще гласувам За Бойко
29.12.2020 08:53
Покажи всички
Наръчник - продължение Не можеш да надприказваш хибриден трол по простата причина, че те крадат думи. На това ги учат в школата за магии. Разбулиш ли ги, че са тролове, представители на бивши и настоящи тоталитарни служби, провеждащи античовешка пропаганда, ще ти кажат, че ти си трол, комунист и си от ДС. Истината ще нарекат пропаганда защото владеят стотици начини да я изнасилват и превръщат в лъжа. Каквото и вярно и сполучливо да кажеш те го взимат наготово и го обръщат срещу теб. Не им се налага да мислят и творят, на повечето не им се и отдава. Ти работиш за тях и ги храниш. Те са като вирусите, които не могат да се размножават и да виреят извън живата клетка. Използват човешкото тяло за да нанасят вреди, в случая - човешкото съзнание, затова са толкова съвършени и ефективни. Въпреки това, истината е божествена категория и си намира начини да стигне до сърцето, стига човек да я потърси искрено.
28.12.2020 11:58 / Отговор
браво Много добре описа себе си, поздравления. 100 реда написа и нито един от тях по същество за това, което се говори. Това се казва добре обучен трол.
28.12.2020 12:07
Ъхъмм Ето за това говоря. Друга техника: ако не можеш да ги убедиш – объркай ги.
Няма начин аз да съм трол като теб защото не пиша лъжи по поръчка. Тънката разлика.
28.12.2020 13:05
Надблюдател Това не е трол, а обикновен гнусен помияр! Не може да им се отрече,че доста добре са ги обучили! Не можеш да го надприказваш , на него му се плаща да се'ре! Ако се окажеш прав ,почва да повтаря като папагал , какво си казал за него!
Най-добрата защита от помиярите, е ...истината! Единственото по което ще ги познаеш, че те не смеят да си кажат ,че са червени помияри! Занимават се единствено с плюене по Борисов! При тях няма идеи,няма кауза ,има само заливане с помия! И такива се гласят да докопат властта! Отсега залагам , как /по-стара традиция/ ще гризнат дървото на изборите!
28.12.2020 17:52
Пипилота Вервайте ми!
28.12.2020 23:42 / Отговор
. . . Вервай си!
29.12.2020 04:11
Нека си хулят тараторите Накрая ще се сбихнат като протеста
29.12.2020 08:57

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети