Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов проведе разширено съвещание с министрите Аврамова, Танева и Димитров

Политика

Борисов проведе разширено съвещание с министрите Аврамова, Танева и Димитров

Борисов проведе разширено съвещание с министрите Аврамова, Танева и Димитров - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът възложи да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите.

„Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Министър-председателят Борисов изиска осъществяването на пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. „Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите“, каза още премиерът Борисов.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в „Държавен вестник“ и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

„Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите“, обърна се премиерът Борисов към министрите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тартаковер Страхотна снимка. Развихрилият се сутринта министър, неизвестно от какъв стимулант, тук е влюбено гледа, готов за свирка...!? Озадачен съм, този мъж ли е, педал ли е, или е на двойна резба..?
27.11.2020 16:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети