Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов

Политика

Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов

Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Министър Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната среда и водите.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Тартаковер "Догодина, уважаеми дами и господа, ще има водна криза в земеделието. Ще имате трети път избори, един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността на земеделците е 40 - 45 % към днешна дата. Нямам телефона на Господ и не знам кога ще вали“, констатира министърът..."
А сега пред премиера.- "Водна криза няма да има..!???" Шармантно, очарователно, висша класа..!!! Лъжата, безумието слабоволието, некадърността за запазена ГЕРБ марка ! Останалите нормални хора в тази държава трябва да са стъписани от вулгарното безумие и безпомощност на тези които ни управляват.
27.11.2020 14:00 / Отговор
Вие сте като някоя ходеща табелка с лозунги от времето на соца - патетично, високопарно и лишено от съдържание.
27.11.2020 14:23
Тартаковер Вярваш ли си на написаното, или просто така си пишеш, колкото да опонираш на онзи когото не харесваш? Аз ти цитирах думите на този министър, при това написани тук в тази медия, при това в рамката на по-малко от два часа ! Това са факти, разбираш ли ФАКТИ !!! Освен , ако любимата ти медия лъже.
Какво противопоставяш ти на цитираните от мен факти? Хейтърско плюене по онзи, който мисли различно от политическото ти кредо. Докато разсъждаваме така, да плюем онзи който мисли различно от нас, без дори да се опитаме да го чуем или прочетем внимателно, ще продължаваме да живеем в кочина. Ще я прехвърлим и на поколението си.
27.11.2020 14:40
Винаги си вярвам съмнявам се, че и при вас е така. Не цитирате факти. Ревизоро правилно е предупредил, обсъдени са мерки, ще се предприемат и няма да има водна криза. Нищо извънредно, останалото са празни истерии. Това че БСП използваха случая като от всеки друг да викат "Оставка" е без значение. Те викаха оставка и за това, че ни приеха в чакалнята на Еврозоната. Не е зле да следвате собствените си съвети - да се избягва безогледно плюене по партийни съображения.
27.11.2020 15:05
Ревизоро Тука има, тука нема. Водният сектор въобще не се управлява професионално. Къде са хидроинженерите, мелиораторите. В България при този бандит има разделена безотговорност. Какво стана с Нено Димов? Какво стана с ВиК? Нищо. Всичко си върви по старому, т.е. от криза в криза, като на пожар. Ами ние си имаме един некадърник премиер, но им е изгодно на другите олигарси, за да си трупат парички.
27.11.2020 15:33 / Отговор
сивата котка Може би защото ще играете "пеперуда" за дъжд и дебел сняг ли? Водата в България ИЗЧЕЗВА, СКРИВА СЕ. Защото докато сте на власт и крадете, лошо управлявате, 60 % дето се губи по водопреносната система и кво още, водата ни се взема.
27.11.2020 15:39 / Отговор
Тартаковер На друго място написах, но тук ще го повторя, заради важността на принципа. Да променя в рамките на два часа позиция, може само проститутка. В случая, политическа. Но може и физиологически да е с объркана сексуалност. Така влюбено гледа премиера, че аз като нормален хетеросексуален мъж, се почувствах неудобно. Може пък да е на двойна резба. Всичко е възможно във времената, в които живеем.
27.11.2020 17:23 / Отговор
Разделяй и владей това е театро на главният бос, да отклони вниманието от смъртността, както и затварянето на държавата. Пък и Ревизоро е от Патриотите, и нападна ГЕРБ-авите министерки- калинки. Пък и удря Пеевски, тъй като доста ВЕЦ има в района на Бургас, които източват водата за промишлени цели. Това е по сценарий на Боцето.
27.11.2020 18:04 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети