Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев обяви 28 март, сега се чуди как да отмени изборите

Политика

Борисов: Радев обяви 28 март, сега се чуди как да отмени изборите

Борисов: Радев обяви 28 март, сега се чуди как да отмени изборите - Tribune.bg
Снимка:

Грозно е да се позовава на това, че не може да се даде прогноза за пандемията – никой в света не може, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов коментира във Велико Търново датата на изборите за парламент тази пролет. Той разкритикува президента Румен Радев, който първо еднолично обяви датата 28 март, а сега реши да прави консултации със здравни специалисти.

„На 28 март са изборите. Няма какво да се търсят оправдания. Някой на президента му е казал 28 март, той го е обявил и сега се чуди как да каже, че медицинските специалисти са отменили изборите. Ако иска да ги отменя, това си е изцяло в неговите правомощия. Но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма“, заяви министър-председателят във Велико Търново, където посети СУ „Емилиян Станев“.

„Прогноза, ако можеше да даде някой какво ще да бъде към 28 март, той щеше да бъде шеф на СЗО, макар че и те не знаят“, каза Борисов.

Неофициално новият вариант, който се обсъжда в Президентството, е за датата 18 април, която била по-приемлива за новите партии. Традиционните политически сили са единствените, които са готови за изборите.

Той коментира появата на новия щам на COVID-19, който вече е открит в някои Балкански страни. Борисов е категоричен, че ако стигне до България това ще значи голям проблем и за икономиката, и за здравеопазването.

Премиерът още веднъж обърна внимание, че в настоящата криза, предизвикана от COVID-19, никой не може да прогнозира с точност ситуацията с пандемията и напомни, че и в момента редица страни в Европа налагат по-строги мерки, следи се и разпространението на новия щам на коронавируса. Борисов изтъкна още, че процесът по ваксинацията в България е в ход, очакват се ритмични доставки от ваксината и изрази надежда, че през месец март обстановката ще бъде по-спокойна.

„Към днешна дата пуснахме учениците до 4 клас. Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас“, обяви министър-председателят. В разговор с директорката на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска премиерът Борисов се увери, че учебният процес в училището се провежда нормално при спазване на противоепидемичните мерки, като присъствието на учениците до 4 клас там е над 97%. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който също беше на място с премиера Борисов потвърди, че след като измине една пълна седмица и тогава се отчете актуалната ситуация с пандемията, ще се вземе решение и за учениците до 12 клас.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше във Велико Търново, посочи, че за първи път в бюджета за настоящата година общините получават допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв. „Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Със средствата за общините ще бъдат подобрени услугите, които местната власт предоставят на хората“, посочи финансовият министър.

СУ „Емилиян Станев“, с чийто директор разговаря днес премиерът Борисов, е най-голямото училище във Велико Търново. Учебното заведение е модернизирано в рамките на проекта на общината за внедряване на мерки за енергийна ефективност на стойност 1 180 557,48 лв. Поставена е външна топлоизолация по стени от профилирани топлоизолационни панели. Подменено е осветлението и отоплителната инсталация. Изградена е система от слънчеви колектори за затопляне на битово горещата вода за училището и отделна система за затопляне на водата на плувния басейн. Изградена е вентилационна инсталация с климатична камера за двата физкултурни салона.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (14)

По-голям тъпак от този премиер не сме имали. Той не е чел конституцията. Президентът не е издал указ за изборите, а оповести, че първата възможна дата по конституция е 28 март, но че ще се консултира. И правилно започна със здравните власти. Просто е изключително коректен, и иска да вземе информирано решение. А не като този бандит Борисов, който се е овъргалял в простащина, злоба, нарцисизъм, алчност, арогантност.
05.01.2021 13:47 / Отговор
Ха ха, Кого се опитваш да заблудиш! Направо си я обяви датата, а сега се чуди как да се отметне, и как да изкара ГЕРБ виновни! А прост Трол да определя Премиер , който кара трети мандат... аман от дебили!
05.01.2021 13:51
Май,не премиера, а ти си голям тъпак,като радев...
05.01.2021 13:54
Гечо Драги, ако искаш да видиш парагон (търси в речника, ако не знаеш какво е) за арогантност, злоба и нарцисизъм, пусни си пак новогодишното слово на оня цървул от президентството.
05.01.2021 13:55
ПО-ГОЛЯМА МУТРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ....................................................................... МУТРАТА РАДЕВ ИСКА ДА УПЛАШИ БЪЛГАРОФИЛИТЕ, ДА МУ ИЗПЪЛНЯВАТ ТЪПИТЕ ЗАПОВЕДИ.....
НЕЕЕЕЕ! - ТУК НЕ Е КАЗАРМАТА НА МУТРИТЕ РУСОФИЛСКИ..........
ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ.... В БЕЛЕНЕ......
05.01.2021 15:21
:) Боко Тиквата е отново жалък тъпунгер, да се опитва своите действия да ги прехвърли върху други. Поне простото комуне успя да удържи властта, както Тодор Живков го е учил, разграби още милиарди, направи безброй подаръци на Русия, добре свършена работа свърши мутрата Борисов.
05.01.2021 17:05
Покажи всички
НЕ Е Е.МИЛИ ХОРА. По-ГОЛЯМ ТЪПАНАР И АЛЧЕН ЗА ВЛАСТ ОТ ТОЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ
ИМАЛИ. ТО КАТО ВДИШ И СЪВЕТНИЦИТЕ ТО ОТБОР ОТ ДС.
05.01.2021 14:10 / Отговор
Президентът се грижи за Общото благо на народа, а не като мафиотът Борисов за благото на мафията си.
05.01.2021 14:37
БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е ТИТЪРА НА БАЛКАНИТЕ... С УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ/БОРИСОВ........... МУТРИТЕ РАДЕВ, МАНОЛОВА, ЧЕРЕПА, НИНОВА, ТРИФОНОВ НЕ УСПЯХА ДА СПРАТ ВЪЗХОДА НА БЪЛГАРИЯ-ВЕЧЕ В ЧАКАЛНЯТА ЗА ЕВРОЗОНАТА.....
ПЛАЧЕТЕ ОРКИ НА МУТРИТЕ.......
05.01.2021 15:02
Боже, Боже каква мъка. Къса ми се сърцето за милия ни президент Радев. И да каже 28 март-виновен, и да каже 28 май-пак е виновен. И горкия ,Десито искала да го изостави. Вече не спели в една стая. Душичката, той, какви Радини вълнения...
05.01.2021 15:47 / Отговор
:) Просто Боко Тиквата е отново жалък тъпунгер, който се опитва своите пунта мари да ги прехвърли върху друг. Поне простото комуне Боко успя да удържи властта, както Тодор Живков го е учил, разграби още милиарди, направи безброй подаръци на Русия, добре свършена работа от мутрата Борисов, ДС ще го щипнат по бузките за похвала.
05.01.2021 17:06
ФИГУРАНТА НА МУТРИТЕ СЕ ПРОВАЛИ.................... ПО ВСИЧКИ ПИСТИ........................................ ПЛАЧЕТЕ, ОРКИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ.........
05.01.2021 17:21
До :) Сам ли го написа,или се събрахте екип! С тази евтина помия, отдавна да съм те уволнил!
05.01.2021 18:13

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети