Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов с подарък от президента на Египет – смиволът на бог Хор (СНИМКИ)

Политика

Борисов с подарък от президента на Египет – смиволът на бог Хор (СНИМКИ)

Борисов с подарък от президента на Египет – смиволът на бог Хор (СНИМКИ) - Tribune.bg

Президентът на Египет Абдел Фатах Саид Хусайн Халил Сиси подари на Бойко Борисов символът на бог Хор /бел.ред на гръцки Хорус/. Лидерът на ГЕРБ получи и поздравителен адрес за приятелството между двете държави, с пожелание за много здраве и успехи.

Подаръкът носи и невероятна символика, тъй като Хор е бог на справедливостта. Смята, че ще той се въплъщава в птица и следи всичко отвисоко. Смятан е за закрилник и войн. Едно от най-важните божества на египетския пантеон.

Хор е смятан за първия фараон - фараонът на Египет е негово въплъщение и именно тази божествена същност дава законното основание за владичеството му.

Неговият образ се появява в древни египетски произведения на изкуството, гробни картини и Книгата на мъртвите . 

В допълнение към връзките си с небето, Хорус се възприема като символ на лова. Като защитник на кралските семейства, които претендират за божествен произход, той е свързан с битки на царете, за да поддържа монархията.

Текстът на ковчега му описва Хорус със собствените му думи, според които никой друг бог не е като него, защото е уникален в същността си.

„Скъпи, верни приятелю. Приеми подаръкът от народа на Египет и мен по случай рождения ти ден. Бих искал да използвам случая и лично да ти пожелая, лично щастие, здраве и успехи“, написа в пожеланията си президента на Египет като пожелава просперитет на Борисов, България и народа му.

Писмо с пожелания за много успехиПисмо с пожелания за много успехи
 

Подаръкът на БорисовПодаръкът на Борисов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати