Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка какви месеци предстоят

Политика

Борисов: Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка какви месеци предстоят

Снимка:

Демокрацията е казала: печелят се избори, прави се мнозинство и се управлява 4 години, каза премиерът

„Единственият шанс е с компромиси, но обединение на нацията. Най-лесно ще е за тези, които са извън правителството в следващите месеци. Ще може да критикуват влошаващата се обстановка“. Този коментар направи премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Премиерът представи новите мерки в подкрепа на икономиката в условия на коронакриза.

Мерки срещу кризата: В следващите 3 месеца пенсионерите ще получат по 50 лв. към пенсиите

„Аз съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и светът, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Аз съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат: Добре, политиката си е политика, какво правим нататък. Как ще се измъкнем от това, ако се случи това, това и това…“, заяви той.

Борисов е категоричен, че никой друг политически играч, с претенции към властта, няма по-ясен от настоящия план с справяне с коронавируса.

„Разбирам, нека да кажат: Вместо 50 лв. за пенсионерите, дайте 60. Ще ги вземете от там. Затова се правят разчети“, даде пример лидерът на ГЕРБ.

Премиерът подчерта, че за разлика от много други страни, страната ни все още не е теглила заем.

„Много страни го направиха, но ние все още опитваме да запазим бъдещето на следващото поколение. Всичко, което се строи е за следващото поколение“, подчерта Борисов.

Той обяви, че предстоят изключително тежки месеци. Трилиони губи туризмът в Европа, същото се отнася за авиокомпаниите и продажбите на автомобили

„Европа отбелязва 8,6% спад в БВП като цяло, има държави, които са на -20%. Това, което ние искаме, е да минимизираме щетите във всички сектори. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след 3 месеца парите ще свършат, браншовете няма да се подобрят – няма да ги има и тези сектори, които работят в летните месеци. На площада не говорят за парите и за това кой ще плати сметката“, заяви той.

Борисов коментира и действията на протестиращите към Корнелия Нинова и Даниела Дариткова.

„Тази ситуация е толкова вредна за инвеститорите и климата, че оставям на тези, които го правят, да коментират. Дано знаят какво правят, дано поне те знаят. Това ли е демокрацията, като не ти харесва нещо и да биеш журналист? Всяка партия има поне 200-300 хил. избиратели, все няколко хиляди може да изкара, които да са недоволни от всеки следващ. И затова демокрацията е казала: печелят се избори, прави се мнозинство и се управлява 4 години“, категоричен е министър-председателят.

По думите му трябват решения и дебат и за Маришкия басейн.

„Но и тук трябва политическа класа. В тец-овете и мините дават 100 млн. за заплати, а държавата плаща 300 млн. за вредни емисии, това е дебат, който трябва да се води, но няма с кого. „Зелената сделка не е нещо, от което ще избягаме, но не искат да говорят по тази тема“, заяви Борисов.  


Коментари (4)

Еми най- лесно е да си дадеш оставката, да си приготвиш багаж за затвора, и да оставиш честни, кадърни и милеещи за целия народ политици, а не само за хунтата, да изградим една истинска държава. Не се тревожи за трудностите, ще се справим из без мафията.
27.07.2020 14:34 / Отговор
К. К. Още по-лесно е ти да се махнеш, лумпен с лумпен...
27.07.2020 17:52
Анастас Много точно изказване.
Не очаквам да го чуят "юридическата партия" на Ицко Бойкикиев, Гнома и отрепките финансирани от Мутрите, които са наВън: Белградската Мутра и Дубайската Мутра.

(поучително)
27.07.2020 20:58 / Отговор
Хибридни медии лъжат за протестите Хибридните медии са основно оръжие на ДС БКП БСП РъРъ да опитат да свалят Бойко и кабинета от власт.Включват се сега и най-дълбоко замразени такива клетки,като ДС агент Алберт-Коритаров по уж синята телевиия Европа и сайтът Фактос,с един Стойко УЖ собственик.Не вярвайте на всичко,сега се манипулира и лъже,Фактор лъже а точните думи на РъРЪ и че имало уж много протестиращи,а ДС агент Алберт се опитва да изкара басарата МилиЙончева,че била докаала,за записи против Бойко.Медиите са основно оръжие на комуноидите е момента!
28.07.2020 08:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още