Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ще се боря европейската Агенция по труда да бъде в България

Политика

Борисов: Ще се боря европейската Агенция по труда да бъде в България

Борисов: Ще се боря европейската Агенция по труда да бъде в България - Tribune.bg

Няма как да съчетаеш откриването на заводи за по 100-200 млн. лв. и посещението на папата с кампанията, категоричен беше премиерът

„Ще се боря европейската Агенция по труда да бъде в България. От понеделник аз ще се боря и ще подкрепим тези, които ще ни подкрепят за Агенцията по труда. Това означа не само много работни места, доходи, това е голям престиж“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред NOVA телевизия.

Той обясни, че след изборите на 26 май ще се проведат консултации за четирите най-високи поста в Европейската комисия. В тази връзка премиерът коментира, че ролята на лидера на ПЕС Сергей Станишев ще е изключително важна.

Във връзка с избора на европейски прокурор, кандидатурата на Лаура Кьовеши и обвиненията на БСП, че представител на правителството е гласувал против нея, Борисов заяви, че именно социалистите са блокирали кандидатурата ѝ. Той обясни, че Кьовеши е от неговото политическо семейство, а румънският му колега го е попитал защо в България българските социалисти говорят така, след като те са блокирали Кьовеши.

Борисов коментира инвестициите в България. „Заплатите на работниците почват от 1200-1300 лв. Мениджърите от България, работили в чужбина, се връщат тук, техните заплати са от 15 000“, каза той.

„Бюджетите на БСП са на дефицит, а нашите – на излишък. Гърция влезе в кризата със 160 млрд. БВП, България допреди 4 години беше с 57 млрд. Представяте ли си как е управлявана допреди тези 10 години, преди да дойде ГЕРБ, държавата от БКП/БСП. В Гърция не са имали комунизъм, не са правили Белене и „Цанков камък“, тези огромни мастодонти от времето на социализма", допълни премиерът. Той допълни, че разходите стават по-големи. „150 млн. за хората с увреждания, 150 млн. повече за военните, повече за Съдебна охрана, двойно увеличение на учителските заплати, училищата, дуалното обучение, за кое да не дадем пари?", попита Борисов.

Във връзка с обвиненията на БСП, че той участва в предизборни мероприятия, премиерът заяви: „Аз съм бил само на едно партийно мероприятие – в зала „Арена Армеец“. Той обърна внимание, че няма как да съчетаеш откриването на немски заводи за по 100-200 млн. лв. и посещението на папата с кампанията за евровота. Попитан дали е предизборно посещението на Алексис Ципрас вчера, Борисов уточни, че гръцкият премиер е социалист. Министър-председателят подчерта, че ако строежът на гръцката газова връзка ще стартира след два месеца, то трасето с Турция вече се строи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети