Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Разград: Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш (ВИДЕО)

Политика

Борисов в Разград: Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш (ВИДЕО)

Борисов в Разград: Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш (ВИДЕО) - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ заподозря скрити мотиви зад обидите на Радев към ДПС: Така уж се бяха скарали и с Христо Иванов на Росенец, втвърдиха електоратите си

„Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш. Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в момента в абсурдни ситуации”. Това обяви пред симпатизанти в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Думите му са по повод анти-етническите изказвания на Румен Радев, изречение на „Дондуков“ 2.

„Карадайъ ме обиждаше през цялата кампания, че съм бил с калашника тук. Вие нали сте живи и здрави, и помните. С тази им политика правят така, че да се сбият два етноса. Вместо да живеем заедно, трябва да се обясняваме кой къде му е родината. Такива лъжи по мой адрес се изсипаха, че не мога да повярвам. Но сега лъсва истинската им същност. Не ги интересуват кризите, а само искат постове и едни пари, които да похарчат“, каза той пред около 500 симпатизанти в Разград.

Радев и ДПС в сблъсък - кой е по-българин от Кирил Петков

Той заподозря скрити мотиви зад обидите на Радев към ДПС.

„Сега се нещо уж скараха. Аз не съм сигурен, че са се скарали, защото така уж се бяха скарали и с Христо Иванов на Росенец. В резултат и двете партии втвърдиха електоратите си. Сега правят същото. Ако не беше така, нямаше да им дадат две толкова важни комисии“, каза Борисов.

„Ние победихме и ви благодаря за това, броиха три дни 1% от чужбина, за да излязат над нас. Та те хем искаха да са победители, хем искат да са в опозиция. Изпадаме в абсурдната ситуация първата и втората партия да сме в опозиция, а третият, четвъртият, петият и шестият да напират да управляват. Само че те уж са в опозиция, а взеха 7-те най-важни комисии“, обобщи политическата обстановка Борисов.

Той предупреди, че навлизаме в много тежка COVID-криза.

„Провалиха ваксинационната кампания, ще препълнят интензивните отделения и моргите, и ще видите какво ще стане. Викаха ме в парламента да ме натискат да купуваме „Спутник“. Сега в Русия умират по 800 на ден. Защо сега не ме викнат в парламента?“, попита Борисов.

По отношение на Афганистан бившият премиер коментира, че партията му е против нелегалната миграция, но на хората, които бягат от война, трябва да се помага.

„Тези хора, които са помагали на българските военни, поне за тях трябва да се погрижим. И вместо нашето правителство да каже „дайте, ние да помогнем“, те тайно се опитват да правят нещо. Ако бяха поискали нашата помощ, щяха да я получат. Ние сме против нелегалната миграция, но Афганистан днес е друго нещо. Там биват убивани мирни хора“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и темата за изтребителите F-16, за които служебният кабинет отрича да води преговори.

„За първи път днес от 5 години мога да похваля Радев, защото са изпратили искане за още 8 изтребителя. Те сега и за това отричат, а са направили правилно нещо. Ние за това ще им дадем 63 депутати подкрепа. Само след няколко месеца от ГЕРБ ще зависят много неща и ние ще трябва да платим тези самолети. Това е едно хубаво, добро и правилно нещо, което ние подкрепяме“, каза той.

Бившият депутат и бивш областен управител на Разград Гюнай Хюсмен разказа как се е оказал част от ГЕРБ.

„Поводът за срещата е, че преди изборите ви обещах, че ще се срещнем с премиера Борисов. Това е нашият истински премиер. Бях от друга партия, но от 8 години работя за Бойко Борисов, тук видях истинската етническа толерантност. Не се делим тук, поравно сме мюсюлмани и християни – това се случва само в ГЕРБ. Много се направи за Разград от ГЕРБ - 29 жилищни сгради са санирани само в последните 4 години. Най-важното за нас мюсюлманите е, че вие единствен направихте възможна реставрацията на джамията в Разград. Строи се чисто нова църква в Разград“, каза той.

Гюнер Тахир, друг дългогодишен политик, преминал в годините през СДС и ДПС, заяви, че е бил засегнат от думите на Радев „Коя е родината-майка на турците в България“.

„Никога не съм очаквал такъв въпрос от български президент. Има ли български турчин, който да не знае, че родината му е България. Прародината на турците е Мала Азия. Майка Родина на български е едно, на турски е друго. Да не би ДПС и Радев да имат уговорка да ескалират конфликт, за да може Радев да придобие патриотичен вот, а ДПС да натрупа още гласове. Хиляди турци гласуваха за Радев, защото ДПС го поискаха“, припомни Тахир.

 

***В град Тервел в края на март, по време на предишната предизборна кампания, Мустафа Карадайъ заяви:  

„През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този днес излиза и говори за възродителен процес, дава акъл на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва „целите на възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други“. И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва: "Аз съм гарантът за мира.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати