Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В следващите месеци в България ще има нови големи заводи (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов: В следващите месеци в България ще има нови големи заводи (ОБНОВЕНА)

Борисов: В следващите месеци в България ще има нови големи заводи (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Поставили сме си цел – многократно увеличение на доходите, увери лидерът на ГЕРБ

Нови заводи и реални инвестиции ще има в България още през следващите месеци, съобщи министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред повече от 14 000 членове и симпатизанти на партията в препълнената зала Арена „Армеец“.

„Аз съм убеден, че ако сме живи и здрави, в следващите месеци ще видите какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива, от каквито има нужда държавата, реални инвестиции. Не да ми говорят за инвестициите в телекоми и да изнасят Брутния вътрешен продукт в чужбина". По този начин Борисов разобличи „голямата лъжа“ на опонентите си, че в страната инвестициите намаляват. Той подчерта, че всяка една сфера в държавата е в по-добро състояние. „Рекордно ниска безработица, нарастването на БВП, намаляване на външния дълг, увеличението на износа, рекордни инвестиции“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна пред госта си - водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер, че за първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. „Българите са висококвалифицирани и трудолюбиви работници“, подчерта лидерът на ГЕРБ и се похвали, че Манфред Вебер и неговият приятел министър-председателят на Бавария вече са защитници и пропагандатори на България, защото страната е последователна. По думите на Борисов, след като много политици от прехода са залагали на евтина работна ръка, за да търсят инвестиции у нас, сега правителството има друга цел. „Поставили сме си цел – повишаване многократно на доходите.“

Борисов не скри, че има още какво да иска от структурите на партия ГЕРБ по места.

„Мислех да се карам, но няма. Защото, не за друго, но като ви се скарам, вие ставате колебливи и нашите опоненти използват това. Като са ни ударили лошо, мислят, че това ще ни смали. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Защото няма нито една сфера, в която държавата да е по-лоша, отколкото е била“, похвали се премиерът и лидер на ГЕРБ. Той напомни на госта си Манфред Вебер, че не случайно дава страната ни за пример и България гарантира да пази европейските граници.

„Чуй сега нашите искания към теб. Като отлетиш нависоко –да не забравиш за тази зала. Виждаш как животът е събирач – от противници, първи приятели“, напомни Борисов общата история на познанството им с Манфред Вебер.

Борисов припомни, че за първи път в страната има реални инвестиции, които произвеждат БВП и износ. Затова и инфраструктурата е изключително важна, за да има начин тези стоки да се придвижват. Той припомни построените в последните години огромни многолентови отсечки във всички големи градове, както и републиканската пътна мрежа. Затова лидерът на ГЕРБ заяви, че България настоява за запазването на кохезионните фондове от Европейския съюз, които са шанс за нас и за Западните Балкани, за да се построят коридори № 4, 8, 10. Според Борисов страната ни следва да стане член на Шенген, „не защото ни е важно, а защото се справяме по-добре от половината държави в ЕС и е обидно“. Премиерът акцентира и на темата с транзита на газ.

„България транзитира 17 000 куб. м газ на година. Със спирането на транзита тръбите ще се изпразнят. Не искаме повече газ, а да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, че ще има диверсификация, още в сряда с Ципрас правим копка на интерконектора – тръба от 3 до 5 млрд. куб. м. Ние имаме подкрепа за Балкански хъб – 15 млрд. куб. м природен газ от Турция, ще компенсираме с азерски газ и от нашите находища. Да не допуснем България да изчезне от газовата карта. Не трябва да го искате от нас, защото е грешка“, категорично подчерта Борисов. Той е убеден, че водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер ще подкрепи страната ни, защото като партия и като членове на ЕНП, ГЕРБ са се доказали като последователни и надеждни партньори.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети