Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Вместо магистралите да са готови, парите ги няма

Политика

Борисов: Вместо магистралите да са готови, парите ги няма

Борисов: Вместо магистралите да са готови, парите ги няма - Tribune.bg

„Вместо магистралите да са готови, парите ги няма. Някои мислят, че сега ще дойде ротацията и всичко ще е наред, но няма средства. Няма събираемост, защото няма инвестиции. Няма и работници – цели села, които работеха в строителството, се изнесоха да строят на запад“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пазарджик.

„Факт е, че си говорим и се опитваме да направим нещо заедно. Аз и тях ги разбирам, защото те дойдоха на фона на вълната на омразата срещу нас. Вярно, имаше много силна интервенция – отвън, отвътре, олигархията… Случи се. Но сега и вие, и техните избиратели, еднакво страдате. И за това колкото и да е лош компромисът – и за тях е лош. Но по-добро от това не можахме да направим“, каза бившият премиер.

Той отново подчерта, че финансите на държавата са в трагично състояние.

„Сега битката, която водим за ПВУ и териториалните планове е защото в бюджета няма пари. Защото българите бяха свикнали когато ГЕРБ управлява, всички еврофондове да работят. Когато идваше БСП, всички фондове спираха. Три години не работят еврофондовете, всичко, което се доправя, е с парите, които правителството на ГЕРБ остави“, заяви още той.

Борисов напомни, че в Народното събрание трябва да реши закона за енергетиката, Пътната карта, закона за сигналите и подслушванията и заяви, че парламентът работи и към този момент.

„Ние сме категорични - вчера решихме точно какво да се направи с въглищните централи, и ако Споразумението и приетото в НС се разминат, хората ще кажат, че ги лъжем“, добави Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети