Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за наредения от Кирил Петков арест: И за децата е ясно, че това беше незаконно

Политика

Борисов за наредения от Кирил Петков арест: И за децата е ясно, че това беше незаконно

Борисов за наредения от Кирил Петков арест: И за децата е ясно, че това беше незаконно - Tribune.bg
Снимка:

„Гледам снимките на промяната – 10-15 човека. Откъде идва тази увереност, че ще спечелят? Или хората ги е срам да си кажат, че ще гласуват за тях“. Това попита в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Излезе вчера Докладът на Държавния департамент на САЩ и настана неловко мълчание в медиите. Оставете моя арест. Там са посочени и десетките арести, за които и ние и ДПС говорихме в смесените райони. Трябваше ли да ни го кажат от САЩ, уважаеми медии? И за децата е ясно, че това беше незаконно, че бе поръчково и дори наказуемо“, подчерта бившият премиер.

„Гръмнаха медиите още вечерта, а ние не бяхме арестувани още. В медиите пишеше, че сме арестувани, а не бяха дошли още полицаите“, каза Борисов.

Борисов подчерта и констатациите в американския доклад за концентрацията на медиите.

„Защото когато Христо Иванов каза: от „Дарик“ да се свали публикация и който видял-видял…, беше свалено. Това са хора, които парадират, че защитават свободата на словото. Колко репортажа гледахте за финансирането от „Нексо“. Това няма да го видите, то минава и веднага се „забърсва“ с други новини. Затова САЩ казват – концентрация на власт. Вие знаете – дори за парапета не смееха да ги питат. Нямаше един журналист да пита – вие ли сте или не? Сега ги изтипосаха в доклада“, каза Борисов.

Той коментира и думите на Радев, че докато има служебно правителство няма да се дава въоръжение за Украйна и подчерта, че това може да не е в сила още след дни.

„ДБ и ПП оставихте външния министър на Украйна Кулеба да се върти около парламента като обран евреин. Не го пуснаха вътре, както искахме ние. Ходиха, клечаха през президентството, сега ходят да обиждат Радев. Мисля, че трябва да дадем на Украйна оръжие, защото неутралитетът помага на агресора, не на жертвата. Ние не можем да сме в семейството на Европа и да сме неутрални“, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети