Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за партийните субсидии: Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лев

Политика

Борисов за партийните субсидии: Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лев

Снимка:

Ще се проведе коалиционен съвет, на който темата за партийните субсидии ще бъде обсъдена

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че следващата седмица ще се проведе коалиционен съвет, на който темата за партийните субсидии ще бъде обсъдена. Днес точката отпадна от дневния ред на парламента, защото бюджетната комисия не беше подготвила и внесла доклада си. Борисов коментира темата от Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет.

„Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията“, каза премиерът.

„Ревност в предложенията, кой колко пари да похарчи в държавата, за да станат безплатни колкото може повече неща - всички партии имат подобни предложения. По-малко са предложенията как да съберем повече приходи в държавата. А това правим ние, в правителството – как да привлечем повече инвеститори, как да се вдигне Брутният вътрешен продукт“, отбеляза министър-председателят Борисов, попитан от медиите за партийните субсидии. „Поискал съм статистика за целия преход и когато ви дам графиката, ще видите, кои години буквално са загубени за България по време на прехода и сега, в последните години как е“, добави Борисов.

Министър-председателят Борисов отговори и на въпрос за преговорите със САЩ. „В момента военно министерство получи оферта от Съединените щати, обсъждат я, водят финални преговори, и тъй като тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до подписване на договор, ще влезем в парламента, ще актуализираме бюджета съответно, ще се дадат тези пари от резерва, който имаме“, изтъкна премиерът.

Борисов коментира и дебатите по избор на нови шефове на евроинституциите. Вчера разговорите между лидерите на ЕС не завършиха с решение. Очаква се следващата им среща да бъде в края на месеца.

„Всички партии признават, че техният водещ кандидат не може да събере необходимата подкрепа, за да бъде гласуван в парламента. Цялата схема с водещите кандидати не можа да проработи. Шансовете на всички са еднакво малки към днешна дата“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет. Премиерът отбеляза, че държавните и правителствените ръководители предстои да се съберат отново в края на месеца. „На тото не трябва да играем, несериозно е“, каза още Борисов. Той беше категоричен, че партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател на Европейската комисия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още