Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ситуацията е „бой по ГЕРБ от сутрин до вечер”

Политика

Борисов: Ситуацията е „бой по ГЕРБ от сутрин до вечер”

Борисов: Ситуацията е бой по ГЕРБ от сутрин до вечер - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът недоумява защо продължава да има спор за намаляването на субсидиите – 2,5 млн. българи са казали „да“ на референдум

Не мога да разбера защо продължават дискусиите и вече почва да ми се вижда нахално. Когато бях в „Шоуто на Слави“, поех ангажимент да внеса предложението за намаляване на партийните субсидии пак и го направих. Но, бой по ГЕРБ от сутрин до вечер”. Така премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел темата с намаляването на партийните субсидии.

Бюджетната комисия прие намаляването на субсидията на партиите на 1 лев

Той подчерта, че поддържа това, което 2,5 млн. българи са подкрепили на референдума. Министър-председателят добави, че на който не му стигат парите, има право по най-прозрачния начин да посочи дарителите, като подчерта, че е важно да има 100% прозрачност.

Преди 2 години цялата предизборна кампания на президента Радев мина на фона на субсидиите и референдума за един лев на глас. И тогава управляващите в наше лице се биеха всеки ден, че едва ли не са те виновни за това. Аз тогава поех ангажимент и веднага след изборите го внесохме в парламента, другите партии не го подкрепиха“, напомни Борисов.

Той отбеляза, че преди 5-6 месеца по време на телевизионно участие е поел ангажимента относно субсидиите отново.

Тогава си спомняте, че президентът Радев отказа участие, за да не поема такъв ангажимент. Дотогава нямаше никакви изказвания, че това е популистко, че това не е демократично, че това ще убие партиите“, добави премиерът Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ БОЙ И ЕБАН ДА ТА ЕБА У ТИКВАТА....
20.06.2019 23:16 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ, ТОО НАСРАН САЙТ САМО АЗ ЛИ ГО ЧЕТА...? МУ-ХА-ХА... САМО АЗ ВИ ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ.. И РЕКЛАМИ НЯМАТЕ. ЯВНО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ВИ ПЛАЩА КОРАВО....
20.06.2019 23:37 / Отговор
Петрова Тук пишещите коментари го правят само да се заяждат.Преди 2/две/ години непосредствено след неуспешния референдум Бойко Борисов внесе предложение субсидиите на партиите да се наалят на един лев,така както са пожелали 2 500 000 българи,но това не мина и с гласовете на БСП/БКП и ДПС субсидията беше намалена само с един лев от 12,00 лв на 11,00 лв.,а не както желае суверена да бъде един лев на глас.Ето защо днес Министър педседателя Бойко Борисов внася за ВТОРИ път предложение субсидията на партиите да стане един лев.Не ми е ясно какви са тези простотии,които се изписват срещу ГЕРБ и г-н Борисов.
24.06.2019 10:55 / Отговор
Иво Откъде се пръкна този мушморок: " КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК""? То било червеничък трол. Ясно. Злобата ги тресе, а това е добре за демокрацията. Навъдиха всякакви претенденти за социална справедливост, начело със синята приватизаторка - Импексовата Корнелия. Преди, по време на референдума, искаха намаление на парите за партиите, сега, когато Бойко изпълни това искане - йок, липсата на пари убива БСП. А иди ги разбери!
24.06.2019 13:31

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати