Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Турция: Разбирам ги, че имат избори, но няма да е за сметка за България

Политика

Борисов за Турция: Разбирам ги, че имат избори, но няма да е за сметка за България

Борисов за Турция: Разбирам ги, че имат избори, но няма да е за сметка за България - Tribune.bg
Снимка:

След 5 часа преговори – Анкара отказва да се извини

Без резултат приключиха многочасовите разговори между премиера Бойко Борисов и турския вицепрезидент Фуад Октай в Букурещ. Българският министър-председател официално поиска от Турция извинение заради думи на външния ѝ министър.

Мевлют Чавушоглу заяви публично, че са се намесили на българския Закона за вероизповеданията.

„Никой не ни е оказал абсолютно каквото и да било въздействие за Закона за вероизповеданията. Това сме си го направили, защото сме считали, че като държава сме длъжни ние да плащаме за всяко едно от вероизповеданията. И това направихме. На мен никой не ми се е обаждал, нито ми е оказвал натиск. Това съм защитавал, за съжаление не се разбрахме“, обясни Боисов.

Той и Фуад Октай преговаряха в рамките на четиристранната балканска среща в Снагов край Букурещ. Разговорът продължи повече от пет часа.

„Турция не желае да се извини на България. Аз бях неотстъпчив за всякакви други изказвания... Не считам повече за нужно едно и също да говорим. Пет часа обяснявам кое е натиск, кое е ситуация, те твърдят обратното. Ако преценят, че трябва да си поднесе Чавушоглу извиненията, да го направи“, заяви Борисов след срещата.

Турските представители обаче не считали, че Чавушоглу е засегнал България и изказването му било извадено от контекста.

„Когато всички водят антитурска кампания, ние никога не сме си го позволявали. А в България антитурската кампания носи плюс. Именно заради добросъседските отношения ние никога не го правим. Разбирам ги, че в неделя имат избори, но не за сметка на България. По никакъв начин нашите мюсюлмани не се нуждаят от защита, защото те имат абсолютните права и свободи и на вероизповедание и на всичко останало“, каза още Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА КОЙ ГО ЕБАВА ТОО СЕЛТАК ОТ БАНКе - ПОЖАРНИКАРА "БУДА"..... ТОЙ ПРЕДАДЕ БГ-то НА ТУРЦИТЕ, СЕГА ХОДИ ДА МЪНКА ДА МУ СЕ ИЗВИНЯТ И ДА НЕ КАЗВАТ ПРЕД ЕВРОПА, ЧЕ ГО КОМАНДВАТ.....
31.03.2019 09:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати