Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов и Цветанов в Хелзинки, гласуват за следващия председател на ЕК

Политика

Борисов и Цветанов в Хелзинки, гласуват за следващия председател на ЕК

Борисов и Цветанов в Хелзинки, гласуват за следващия председател на ЕК - Tribune.bg
Снимка:

ЕНП избира своя кандидат за най-високия пост в Еврокомисията

Европейската народна партия се събира в Хелзинки на 7 и 8 ноември за най-важния си конгрес за годината. Партията ще реши кого да издигне за поста председател на Европейската комисия след евроизборите догодина.

Българската делегация ще бъде ръководена от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристига във финландската столица на 7 ноември вечерта. Той ще говори пред конгреса на ЕНП в четвъртък - непосредствено преди канцлерите на Германия и Австрия Ангела Меркел и Австрия Себастиан Курц, както и преди унгарския си колега Виктор Орбан.

В Хелзинки вече пристигна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. В делегацията са още останалите двама зам.-председатели на ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, българският еврокомисар Мария Габриел, евродепутатите на ГЕРБ, шефът на ГЕРБ-София Цветомир Паунов и кметовете на областните градове от партията.

За номинацията на ЕНП се борят шефът на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и бившият финландски премиер Александър Стуб.

Очаква се България да подкрепи избора на Вебер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп