Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Финансовото завещание на Василев е непоправимо

Политика

Бойко Борисов: Финансовото завещание на Василев е непоправимо

Бойко Борисов: Финансовото завещание на Василев е непоправимо - Tribune.bg
Снимка:

„Основният ни спор е с партията на посредниците. Спокойно можем да ги наричаме така. Всичко се случва в подкрепа на Русия с върнатите от тях посредници“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че по време на неговото управление България си се сътрудничила с държави. Припомни за акции за залавяне на мигранти и разбиване на канали за трафик на нелегални бежанци, както и че е имало нулева миграция.

Според Борисов сега МВР се опитва да се върне към тази цифра.

„От нулева миграция, в момента се опитват да се върнат натам след Бойко Рашков“, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че по управлението на неговото правителство с мерки са успели да задържат инфлацията.

Що се отнася до финансите той посочи, че сметките на ПП са направени само на базата на взимането на заеми и средствата от Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Милиарди заеми. Ако днес сте си получили заплатата, не сте на излишък, - в края на месеца ще отидете да вземете кредит, защото в края на месеца нищо няма да ви остане. По време на нашето управление не позволявахме да се вдигне инфлацията. Сега всички говорят как са увеличи пенсиите - големият майсторлък е да продължим да плащаме пенсиите в следващите години, защото в рамката средствата не са включени. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност 15-те милиарда ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това. Финансовата катастрофа на Асен Василев е непоправима, допълни Борисов.

„Не разбирам защо ви интересува кой с кого ще управлява. Става въпрос за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата“, коментира още той.

„България е с най-добре развитата газова инфраструктура на Балканите, и тя е 100% българска собственост. От какво да се срамуваме, в коя сфера някой е направил по-добро от нас? Така че никога не съм обръщал внимание на социологията, изборите са в ръцете на Радев и неговите министри. Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков“, посочи той.

„Няма сфера, в която да са били по-добри бившите управляващи. Пълен провал, една велоалея няма построена. Не мост, не „Струма“, не виадукт, а пълен провал“ категоричен беше Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново припомни, че трябва да се използват механизмите на ЕС.

„Най-голямата ни ценност е, че сме членове на НАТО и ЕС“, посочи той.

Борисов коментира и вчерашното „извикване“ на трите национални медии в дома на Кирил Петков, за да го запишат. Той попита защо не се ходи да се записват и други политици, от БСП, Възраждане, ДПС и др.

„Вчера журналисти от трите национални медии отиват в дома на Кирил Петков. Кой накара трите телевизии да го запишат пред дома му. Та той не е министър председател. Дори не знам дали е председател на неговата партия?! И за какво – да си каже мнението на шистовия газ. Ние си имаме Народно събрание. Решенията за подобни теми се взимат там“, посочи Бойко Борисов.

Кирил Петков повика трите национални телевизии у тях - ПП били против шистовия газ (ОБНОВЕНА)

Борисов също така коментира мерките които неговата партия предлага и заяви, че до този момент не е видял друга партия, която да предлага готова програма.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че имат опит с управлението и експертите в екипа на партията имат най-добрите решения за справяне с кризите. Бойко Борисов благодари на екипа си, че съставя програма с мерки за решението им.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети