Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Готови сме да помогнем за диалог между правителството и земеделците

Политика

Бойко Борисов: Готови сме да помогнем за диалог между правителството и земеделците

Бойко Борисов: Готови сме да помогнем за диалог между правителството и земеделците - Tribune.bg
Снимка:

„Има много неща, които може да се направят, като се започне от контрола на стоките, които влизат в България. Ако трябва ще се назначат 200-300 души във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че премиера и министъра продължават да не провеждат срещи, а проблема да ескарила. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти по повод протестите на земеделците в страната.

Той припомни, че това не е първият протест и Орлов мост беше затворен с месеци, но „сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали с това“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че всичко се решава с диалог в интерес на хората, на бранша, на индустрията. Той запита къде е ролята на икономическия министър и търговските аташета в тази ситуация.

„Аз знам, че всичко в тази страна, което станало положително и добро е станало с диалог. Със сигурност има доза истина в това, което каза Денков. Но ние не гледаме в автомобилите на който и да е друг сектор. Тук обаче говорим за пазарна икономика, все пак те са си платили данъците“, заяви Борисов.  Лидерът на ГЕРБ допълни, че е готов да помогне да посредничи за диалог между правителството и зърнопроизводителите. 

Борисов подчерта, че тук не става въпрос за критика, а за задаване на въпроси. „Ако имат законодателна нужда от нещо да дойдат при нас и да обсъдим, за да се решат проблемите в сектора“, заяви Борисов.

Запитан дали има вече изготвено коалиционно споразумение, лидерът на ГЕРБ заяви, че на този етап няма. Ние не коалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: „На практика да“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати