Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред актива в Перник: Христо Иванов има силата да трие от „независими“ медии, а КПКОНПИ им е бухалка (ВИДЕО)

Политика

Борисов пред актива в Перник: Христо Иванов има силата да трие от „независими“ медии, а КПКОНПИ им е бухалка (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с кмета на Перник Станислав Владимиров от БСП. Борисов е в града за среща с актива на партията, като с него е и цялата парламентарна група.

Запитан от Борисов за спекулациите, че водопроводът, който бе изграден по време на водната криза в града е незаконен, Владимиров категорично заяви, че няма такова нещо. „Ние в тази община инженери не можем да намерим, но иначе в социалните мрежи има толкова много, че съм спокоен за развитието на България“, допълни още Владимиров и заяви, че течове на вода по улицата вече няма и хората усещат това по сметките си. 

Пред стотиците хора в залата бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че независимо от това какво показват социологическите проучвания, ГЕРБ е първа политическа сила. Той отчете, че за трите правителства на Борисов винаги се е спазвала фискална политика за запазване на публичните финанси. „Благодарение на нашите разходи се изгражда кръвоносната система на България, магистрали, пътища, училища, спортни площадки“, отчете Ананиев. 

„Асен Василев и неговата примамка крадат България, от бензина и дизела по 1 лева на литър, 100 милиона на месец от природния газ, милиарди от „Джемкорп“. Крадат милиарди от всички сделки. Те дори ще подминат 10 милиарда на година. Добрата новина е, че изборите идват“, заяви Делян Добрев и изрази надежда българските граждани да са видели всички тези кражби.  

„Когато сме в Перник не мога да забравя, че този театър беше изгорен, БСП управляваше, а Първанов беше президент. Когато дойдохме първото нещо, което направихме е да оправим театъра. За РЗИ да кажа, които искаха да ни слагат днес маски, че за София е от понеделник, но първо да отидат пред Министерски съвет и да видят онези, които горяха маски и ние им запушваме устата, сега тихомълком въвеждат новите мерки“, заяви Борисов пред актива.

Той отчете също така, че в Пернишка област има над 10 манастира, църкви, които са реставрирани и построени, както и пътищата към тях. „На Земен на манастира не искат да му сложат последния слой. Велоалея няма да направят. Чест му прави на човека, кмет на БСП, излезе да ме посрещне, но улиците са направени, водопровод, всичко това е за хората“, каза още лидерът на ГЕРБ. Той определи като парадокс това, че при най-добрия кмет на БСП в Перник нямат нито един депутат от там, а ГЕРБ имат.

„Грешката на сега управляващите е, че се опитват да лъжат хората и ги излъгаха, вече година и половина, защото Бойко Рашков, Кирил, Асен са от година и половина. Тоест борбата с корупцията се доведе до няколко действия. КЕВР по време на нашето управление сложихме бивш депутат от ДБ, за да може той да е максимално неутрален. Настоявахме подобен човек да остане на регулатора, но те за да покажат своята арогантност отказаха, въпреки нашите предупреждения, че това момче не става“, заяви още Борисов и допълни, че незаконни действия се извършват, не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно. 

„Що се касае до вчерашния запис, който мислех да не коментирам, ако отново те чрез лъжа не се опитват да ни изкарат виновни. Само, че още когато ни арестуваха казах, че няма да бъдем толкова добри християни и като ни ударят от едната страна да мълчим. При Цветанка Ризова „ексклузивно“ отиде Атанас Атанасов, който ми е бил заместник и бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ и Борисов са виновни. А на нас ни го дадоха колегите от „Възраждане“, докато си върви на живо по Дари и на сайта на парламента. Сега пък Христо Иванов казал, че пропагандата на ГЕРБ ги атакува, ама каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Ние само се възмутихме за свободата на медиите, защото завършващата му фраза е да бъде изтрит записа от независимата медия Дарик. Значи Христо Иванов има силата да трие от независимите медии. Вие притежавате цялата пропаганда, може да триете от сайтовете. За тях не е проблем да говорят за орган, който да бъде най-силната теза за върховенство на закона, който издигат, не на галено да наричат бухалка“, коментира още Борисов и допълни, че новото КПКОНПИ за тях е „бухалка“.

„Тук е въпросът дали може още един да се хване за бухалката, защото ПП, Нинова и останалите са се хванали. И ние сега да питаме това частна бухалка ли е или можем да се включим“, пошегува се Борисов.

Той коментира и думите на Христо Иванов за Георги Марков, че ще бъде атакуват от ДБ по повод миналото им, за да не им препишат комунистът Бойко Рашков. 

Борисов отчете, че никъде в записа не се чуват решения или обсъждания за цените на тока, инфлацията. Лидерът на ГЕРБ попита в крайна сметка кое е вярно, защото само преди дни Нинова и Асен Василев уверяват, че всичко в държавата е прекрасно и няма никакви проблеми. Когато обаче става дума за избори не може, защото всичко е много тежко.

Експремиерът поздрави депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова за разкритията и разследването й около скандалния меморнадум за „Джемкорп“, който Кирил Петков побърза да прекрати, все едно никога не се е случвал. 

Възрастна жена от трибуната пожела лично да се срещне с Борисов, защото е пътувала с нощния влак от Бургас и се връща обратно, само за да се види с него. „Мъжът ми, който е болен ми каза, че това е лудост, защото обикалям по тези жеги. Казах му, че докато не видя демокрацията в чистия вид, не може да умра. Да дойде Корнелия Нинова в Слънчев бряг, за да види че олиото е 9 лева, ходя пеша на километри, за да купувам от 6 лева“, каза още възрастната жена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати