Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов в Благоевградско към Радев и Кацаров: Ако имаха адекватни мерки щях да ги подкрепя, а този негодник ме дава на прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

Бойко Борисов в Благоевградско към Радев и Кацаров: Ако имаха адекватни мерки щях да ги подкрепя, а този негодник ме дава на прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Бойко Борисов открива чисто нов физкултурен салон в гр. Хаджидимово. Той е в СУ „Никола Вапцаров“ и е финансиран със средства от правителството на „Борисов“ 3 на стойност 722 хиляди лева.

Лидерът на ГЕРБ отново призова хората да се ваксинират, защото това е единственото спасение.  

„За първи път министърът на образованието стана академик в подопечно заведение“, заяви Борисов.

Той припомни, че само преди преди дни Янаки Стоилов, който беше назначен от Радев за правосъден министър, беше повишен в конституционен съдия, за да няма „грешни“ решения като последното за Кирил Петков. 

„Първо да поздравим хората от Хаджидимово с чисто новия физкултурен салон, ремонтираните улици. В цялата околност пътищата са нови. Това, което съм поел като ангажимент към кмета е изпълнено“, заяви Борисов.

По повод думите на Кирил Петков, че не се чувства виновен, Борисов коментира, че тогава може би виновен трябва да се чувства Румен Радев. „То и в затвора да отидеш всеки ще каже, че е невинен. За тях законите, ако пречат, трябва да се сменят. За първи път от изказванията на Манолова и Христо Иванов разбирам, че броенето на квитанциите на машините е вредно за демокрацията. Ние седмици наред говорим, че софтуера не е лицензиран и могат да бъдат правени далавери. Дори Радев се съгласи, че трябва да се броят квитанциите. Според тези блюстители на реда обаче, това можело да измести вниманието от машинния вот. Чудно защо тогава има счетоводство и всичко се проверява. Не виждам какъв е проблемът да се броят квитанциите, дали гласовете отговарят на тези от машините. Може би се притесняват, че няма да има съответствие“, заяви Борисов.

По отношение на тежката коронакриза, Борисов заяви, че самият той е налагал локдаун и когато цифрите продължават да растат, то такива мерки се налагат.

„Тях обаче ги е страх. Как ние сме управлявали тогава, как когато ти си говорил глупости и си блокирал с Радев и всички мерките на правителството, света затваряше, вие се разхождахте и горяхте маски. Но Господ е справедлив и ви го върна и нямате шанс без да затваряте. Ако искате оставете хората да измрат. Ние затваряхме и за две седмици числата спадаха. А те излъгаха хората със „зелените“ сертификати“, заяви Борисов по адрес на Стойчо Кацаров.

„Това са безумни и лъжливи хора. Още преди две седмици щях да наложа локдаун и щях да наложа задължително ваксиниране на отговорните длъжности, това го направиха всички световни лидери. А тези безотговорни хора само гледат как да си запазят постовете. Днес Кацаров се сърди, че имам голяма обществена подкрепа, нали ме чегъртахте. Аз знам как не съм спал и чаках да излязат числата за заразените. Ако имаха адекватни мерки щях да ги подкрепя, а този негодник ме дава на прокуратурата“, заяви Борисов.

Той припомни и сагата с „АстраЗенека“ и огромния натиск да бъде спряно ваксинирането с нея. „Сега те търсят друг да им каже правилното решение. Жал ми е за хората, болниците са препълнени, лекарите не получават пари. Преумориха се с това, че не въвеждат адекватни мерки“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че още сега е готов на дебат с Румен Радев. Но какво ще се говори на този дебат, за мерките които са спрени към хората, високите цени на тока. „Кое е по-добре, строят пътища? Един багер не видях от София до тук. Болници, мерки, за полицаите, за медиците, всички получаваха пари. Какво да си дебатираме, колко ще са починалите?“, запита Борисов.  

Преди пристигането си в Хаджидимово Борисов посети отнесения от бурните води на Места мост край село Блатска. Заедно с кмета той се увери, че с отпуснатите средства всичко е ремонтирано и възстановено.

След Хаджидимово Борисов посети болница „Иван Скендеров“ и Центъра по Инвазивна кардиология. Те бяха обновени с пари отпуснати от правителството на Борисов на стойност над 1,5 млн. лв. за закупуване на медицинска техника, 250 хиляди за ремонт на кабинетите в болницата, 600 хиляди за специализирана апаратура за отделението по Кардиология.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети