Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов припомни как Кацаров отричаше пандемията: И ме дал мен на прокурор? (ВИДЕО)

Политика

Борисов припомни как Кацаров отричаше пандемията: И ме дал мен на прокурор? (ВИДЕО)

„Единственият ми интерес е бил да направим АМ „Хемус“, за да може хората да пътуват“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той отговори на твърденията на Виолета Комитова и Бойко Рашков, които днес за пореден път обявиха разкрития, че е имало предплащане за строителството на аутобана.

Рашков и Комитова проверявали Автомагистрали по сигнала на Манолова

Той подчерта, че с днешна дата след актуализацията на бюджета положението се е влошило и няма пари за идната година.

„Ако сега възложат „Хемус“, те няма от къде да платят. Инхаус поръчките не са лоши, ако се правят на ниска цена, а не сега както – двойни“, заяви Борисов.

Подобен вид възлагане е достижение на европейското законодателство и го има у нас, защото е общоевропейски закон, подчерта той.

„Който малко от малко познава закона за обществените поръчки, ще знае, че има банково възлагане и, ако поръчката не бъде изпълнена, ще трябва да върнат парите. За съжаление публичното говорене е далеч от истината. Рашков е изпратен по друга причина, да отклони вниманието... Ние в протести не участваме, те са за хляб, за работа при тази чудовищна инфлация. По никакъв начин нямаме общо с тях и не сте видели нито един наш разпознаваем човек. Протестите се организират, защото касаят хляба и работата на хората“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ остро разкритикува решението на Стойчо Кацаров да го даде на прокуратурата с обвинения, че разубеждава хората да се ваксинират.

„Тези, които докараха ситуацията до тук, искат да си поделим отговорността. Това да кажеш истината гласно се смята за престъпление. Питам защо тогава тези ваксини с неизтекъл срок на годност ги продадохме? Аз твърдя, че имаме 500 хиляди ваксини с удължен срок на годност. И къде ми е вината затова, че съм казал истината? Те година и нещо не казаха на хората да се ваксинират, ние още август месец настоявахме за „зеления“ сертификат, а те сега наглеят!“, коментира бившият премиер.

Борисов цитира и поредица от изказвания на Кацаров, че „има нещо гнило в тази пандемия“, както и, че „не се отличава с висока смъртност“.

„И този ме дал вчера на прокурор? Ами то прокуратурата първо него трябва да арестува за тези думи“, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ продължи с цитатите на Кацаров, които отричат пандемията и коронавируса, както и че смята взетите мерки за ограничаване на свободата на хората.

Кой вкара България в блатото на ковид хаоса?

„Още февруари месец Стойчо Кацаров обявява, че няма да се изпълни ваксинационния план, а хората ще си създадат имунитет не чрез имунизацията, а защото са се срещнали с вируса. Всичките му прогнози се оказаха грешни. Радев, слушаш ли, това е твоят министър!“, призова Борисов.

Той се възмути от обвинението на Кацаров. „Аз от тук хиляди пъти съм призовавал да се ваксинират хората“, заяви той.

Борисов цитира и съобщението на Пфайзер, че на 10 септември в ЕС е одобрен нов срок на годност. Той подчерта, че единственото място, където е успял да намери някакво съобщение, е в „Медиапул“, където е пуснато писмото от МЗ от 29-ти септември – и то в полунощ.

„Цялото им действие в момента цели потъващия Радев да бъде спасен. Затова метнаха и този с кражбата на ДДС да отвлича вниманието. Той днес си изпрати Янаки Стоилов в Конституционния съд. Честито на БСП, само там нямаше контрол и още днес взе мерки и повече няма да има такива грешки като тази с Кирил Петков“, каза лидерът на ГЕРБ пред журналистите.

За евентуални бъдещи партньори, Борисов заяви, че прогнози не може да прави и не може да се говори предварително, както някои раздават министерски постове, защото суверенът не се е изказал и живеем в демокрация.

„Ваксинирайте се! Нищо че е изтекъл срокът на годност – той е удължен от Европейската агенция по лекарствата до декември“, заяви отново накрая на пресконференцията Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети