Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Ноев призова Радев да започне да се държи държавнически

Политика

Бойко Ноев призова Радев да започне да се държи държавнически

Бойко Ноев призова Радев да започне да се държи държавнически - Tribune.bg
Снимка:

Президентът сам си навлича бели с неудачни публични изказвания и поведение, казва бившият министър на отбраната

„Президентът сам си навлича бели с някои свои неудачни публични изказвания и поведение. Отдавам го на липсата на държавнически опит – не може той да отива на среща на държавни глави и да казва, че е отишъл да предотврати някакъв текст в някаква декларация”. Това заяви пред БТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Така той коментира изказването на Румен Радев преди срещата на държавните глави от групата Б9 в Кошице, Полша.

Държавният глава заяви, че форматът с участието на източноевропейски членки на НАТО вече създава рискове за отделните държави, а в това число – и за българските енергийни проекти. Президентът посочи, че е направил необходимото, проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията от срещата.

„Няма такова нещо, тези декларации се подготвят месеци наред, има щабове, текстовете се съгласуват по дипломатически път, няма такова нещо да се събират президенти и всеки да започва да редактира”, коментира Ноев.

Той посочи, че би искал президентът да започне да се държи по-държавнически и отношенията с Русия да се представят по начин, по който не му навличат образа на проруски политик.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп