Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП не била „вождистка“ партия

Политика

БСП не била „вождистка“ партия

БСП не била вождистка партия - Tribune.bg
Снимка:

Пълна промяна в БСП – след проведен конгрес, от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица. Липсват имената на Михаил Миков и Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, също и бившите депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Пред bTV Крум Зарков от левицата отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е „вождистка“ и подчерта, че изборът на лидер не е бил предопределен.

„Новият състав на НС е логичен резултат от процесите на подмяна на ценности, които текат в БСП през последните четири години. Дълго време левицата беше единствената идейна колективна партия, а политиката се формираше чрез спорове и диалог. Много пъти съм споделял и пред медиите: притесняваше ме тенденцията, че заприличваме на другите партии, почти всичките вождистки.Демократичността на БСП беше заличена”, заяви вчера Станишев.

Според Крум Зарков в партията има обновление. Зарков изтъкна, че е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса.

Зарков обясни, че 45 000 социалсти са казали обратното на думите на Георги Гергов, който заяви преди 3 месеца, че „Корнелия Нинова трябва да си ходи. Тя е вредна за партията и за България“.

Според него в новия национален съвет влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора и заяви, че е „глупост“, че БСП ще сменя геополитическата си ориентация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Карикатура От авторитетен източник,като на мама момчето всичко е вярно!
28.09.2020 08:43 / Отговор
plebs Крум Зарков, синът на журналистката Заркова, Овчарова, май Теодора беше, дъщеря на Р.Овч. ... Ама съвсем не е вождистка партия. :) Само дето са петимни за наследимост на обществените позиции. Путинска партия, многократно доказано.
28.09.2020 08:44 / Отговор
Е и какво като е син на журналистка. Всеки си има родители, всеки според ХАРТАТА за правата на човека може да бъде избиран, и той да избира. Докато не прочетете малко литературата, няма как да имате ценности. А достойно е когато не си избран, да се оттеглиш и да работиш за партията си, а не да я плюеш. Това доказва тезата ми, че това са хората на ГЕРБ-авите. За тях са важни постовете, властта и парите. Та кой предложи.Пеевски- Ами Станишев с договорка Доган.
28.09.2020 09:02
Хе, хе Евгени Дайнов, кво кат е син на рабкора Дайнов? Кво кат е аспирант на ЦК на БКП? А Бойкикиев...? А Ива Софиянска...?

Не вождистка партия искат, искат вождистка държава - президентска република. Да не кажа имперска монархия.
Мокри сънища!
28.09.2020 09:56
кесо Надявам се малкия Крумчо, който има вид и излъчване на квартален идиот, да стане следващия "лидер" на партията след кака му Курни. Тогава ще бъде завършен пълния цикъл на окончателно видиотяване на БКП/БСП започнал преди 101 години.
28.09.2020 09:34 / Отговор
Долни квалификации, ама със сигурност са солидни платени от този помярски сайт.
28.09.2020 09:48
За г-жа Лъжа и партия ЛЪЖА: „Корнелия Нинова трябва да си ходи. Тя е вредна за партията и за България“. Вредна е и за ЕС повече и от Съсела.
28.09.2020 10:00

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати