Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

Политика

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София - Tribune.bg
Снимка:

Най-вероятно не успяхме да активираме нашите избиратели до 100%, призна Христо Проданов

„Ние в БСП нямаме законово основание да искаме касиране на изборите в София“, обясни Христо Проданов пред NOVA във връзка със заявката от страна на ИК на Мая Манолова.

Проданов заяви, че ръководството на БСП е направило всичко по силите си да подкрепи кандидатурата на Манолова, но друг е въпросът дали са успели на 100% да изпълнят тази задача. Най-вероятно не успяхме да активираме нашите избиратели до 100%, каза Проданов.

Той отклони въпроси по отношение на заявката на Манолова за нов и собствен политически проект. Проданов знаел лично от Манолова, че тя нямала такива амбиции. Въпреки това той заяви, че първо трябва да се видят политически платформи и намерения. В БСП не са обсъждали рисковете от нов ляв политически проект. По думите му БСП е подкрепила Манолова като кандидат за София заради "леви политики", а ръка към десните е подала лично Манолова, не социалистите.

„Трупането на доверие е много сериозна работа и ние го усещаме през последните 3 години, защото това, което загубихме трудно се възстановява. Правим всичко възможно и резултатите, които получаваме от последните избори показват възходяща посока, което означава, че се движим по правилния път”, категоричен беше той.

Проданов като цяло изказа задоволство от резултатите на социалистите на местните избори. Той причисли и резултатите на БСП във Варна към успешните. „Не е победа, но не може да се нарече и слабо представяне“, смята той. Според него няма сериозни основания да се смята, че Борислав Гуцанов може да иска оставката на ръководството на партията и на лидера Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати