Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обмисля да издига синдикалистката Ваня Григорова за кмет на София

Политика

БСП обмисля да издига синдикалистката Ваня Григорова за кмет на София

БСП обмисля да издига синдикалистката Ваня Григорова за кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

Столетницата е харесала като подходящ кандидат икономиста на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова, след направени сондажи в районните структури в столицата, това пише „Труд news“, след разговори със софийски социалисти.

Предварителната вътрешна социология в София е показала, че Григорова има много висок личен рейтинг. Тя е и съветник на президента на „Подкрепа“ Димитър Манолов. Икономистът на един от най-големите синдикати в страната, все още не е открита за коментар.

„Изпълнителното бюро на БСП и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и оценяват социалната є ангажираност през годините”, е коментарът от страна на „Позитано“ 20.

Според проучванията на столичните социалисти Григорова ще даде възможност БСП да разшири влиянието си в София и може да получи гласове не само от твърдото ядро на партията.

Целта е номинацията е да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат. Тогава тя взе 9320 гласа. Тогава  подкрепа за нея от трите избирателни района в София дадоха 2679 избиратели.

През 2019 година БСП заложи на кандидатурата на Мая Манолова, но загуби кметските избори в столицата. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети