Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП-Овча купел наема 274 кв.м. партиен офис за 137 лв. и го прави ресторант

Политика

БСП-Овча купел наема 274 кв.м. партиен офис за 137 лв. и го прави ресторант

БСП-Овча купел наема 274 кв.м. партиен офис за 137 лв. и го прави ресторант - Tribune.bg
Снимка:

Местната структура на БСП в кв. „Овча купел“ в София е нарушила Закона за политическите партии, преотдавайки наето от тях за партиен офис помещение за несвързана с политиката дейност, предава ТВ Европа.

Вместо за срещи с избиратели например, огромна част от сградата се използва като ресторант. Символичен е и наемът, който се плаща на общината – 137 лева за близо 300 квадратни метра.

Имотът е общински.

За казусът сигнализира рестьорантьор, държи заведение в квартала. Плаща си данъците, плаща и немалък наем за заведението си.

Според хората, държащи ресторанта обаче, той няма нищо общо с партийния офис на БСП и плаща наем по пазарни цени.

И докато ресторантът работеше, вратата на партийния офис бе заключена.

Според буквата на закона това не е нарушение, тъй като партиите имат право на преференциален наем. Нарушение е това, че помещението се преотдава за неполитическа дейност.

„Районната организация на БСП – Овча купел никога и от никого не е взимала наем. Има споразумение за изплащане на обезщетение за ползване на общински имот между ПОЛЗВАТЕЛЯ – „Дрийм фийлд“ EООД и СОБСТВЕНИКА – Столична община – район „Овча купел”. Ползвателят има и съгласувано работно време в информационния масив „Търговски обекти“ на район „Овча купел“, отговарят от БСП.

Районната администрация е задействала процедура по прекратяване на договора за използване на помещението. Това трябва да стане факт до края на месеца. Глобата за нарушението е символична – 1000 лева. БСП са категорични, че ще обжалват.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

експерт Хубава статия, но де да беше само там. Проверете район Триадица - районната партийна организация на БСП от години не плаща наеми за 2 клуба, единия в кв. "Иван Вазов", ул. "М. Буботинов" 31, а другия в кв. "Стрелбище" бл. 21. Постоянно се подържа дълг от 70 хил. лв. и се използва гратисен период най-старият наем да не се дължи. Партийната субсидия предоставена от държавата потъва в нечии джобове. Районният кмет мълчи, отговорните лица в БСП мълчат, докога?
29.07.2019 16:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети