Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП-Сандански се разпадна, ръководството хвърли колективна оставка

Политика

БСП-Сандански се разпадна, ръководството хвърли колективна оставка

БСП-Сандански се разпадна, ръководството хвърли колективна оставка - Tribune.bg
Снимка:

Местните лидери се отрекоха от „Позитано“ 20 и влизат в коалиция с „Атака”, „Воля” и РЗС

Наближаването на местните избори само засилва сътресенията в БСП. Местната организация в Сандански стана поредната, която не издържа на засилващия се натиск и се разпадна.

„Спуснат отгоре“ кандидат-кмет стана причина за колективната оставка на социалисти, начело с лидерката им Снежана Стоянова. Именно Стоянова е била желана за кандидат за кметския пост. Вместо това от „Позитано“ 20 настояли за Младен Тимчев и не се съобразили с отпора на местно ниво.

„Отказвам категорично аз и екипът ми да участваме и да работим в изборната кампания за Младен Тимчев като кандидат за кмет на БСП. Моето решение последваха Андон Ризов, Милена Костадинова, Мария Василева, Румен Галинов и Таня Петрова, това е общинското ръководство. Не съм поставяла условия на нито един в ръководството и номинираните за кметове на кметства и листата за общински съветници да ме последват. Пред тях съм заявила, че всеки има право на избор как и с кого да работи в предизборната кампания. Но сигурност за регистрирането им и участието им от името на БСП аз не мога да им обещая. Желанието на мнозинството, които застанаха зад мен и до мен, е да не загубят представителство в местната власт, затова взехме решение да участваме в предизборната надпревара със съмишленици на идеята ни за промяна, която аз виждам в местната коалиция, съставена от партия „Атака”, „Воля” и РЗС. Затова ние от БСП ще се включим като гражданска квота в листата на коалицията. Въпреки подадената от мен оставка аз продължавам да нося партията БСП в сърцето си, но при сегашното ѝ ръководство съм категорична, че не намирам общ език и подкрепа”, каза Стоянова, цитирана от „Струма“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп