Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП връща мандата на 7 септември

Политика

БСП връща мандата на 7 септември

БСП връща мандата на 7 септември - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще върне мандата  за съставяне на правителство във вторник, 7 септември. По неофициална информация Националният съвет е взел това решение. Повече по темата се очаква на брифинг на ръководството на БСП след края на заседанието.

По-рано председателят на парламента Ива Митева насрочи извънредно заседание на парламента на 7 септември - вторник. На него ще бъдат гласувани на второ четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване, съобщава БНР.

Преди заседанието председателят на столичната организация на БСП Кирил Добрев коментира, че "сме свидетели на неспособността на лидера Корнелия Нинова да води диалог с другите парламентарни партии". Добрев бе ироничен:  "Връщаме се на това от миналия пленум - кой ще плати сметката за всички упражнения, които правихме. Е, днеска е ясно, БСП ще я плати!".

Депутатът Александър Симов допусна, че мандатът трябва да бъде върнат веднага: "Според мен, имайки предвид каква е атмосферата в парламента, може би това е по-доброто действие към момента - да върнем мандата и вече от волята на президента да зависи дали ще даде една седмица да се актуализира бюджета. От друга страна, това не е крайно мнение, склонен съм да чуя аргументи".

Стана ясно, че не е обсъждано и предложение за министър-председател, излъчен от БСП. Ако такова име, то трябва да бъде надпартийно, с експертен профил. Дали пленумът на БСП ще предложи такова ще стане ясно по-късно днес.

По-рано през деня председателят на БСП Корнелия Нинова обаче коментира, че БСП са разочаровани от безотговорното поведение на останалите партии в Народното събрание и невъзможността да се състави парламентарно мнозинство, с което да бъде приета актуализацията на бюджета.

Пред журналисти Корнелия Нинова обяви, че са решили да върнат мандата във вторник, за да дадат шанс да се актуализира бюджета, като имало мнение той да бъде върнат на Радев още днес. Соцлидерката изрази опасения, че валят всякакви популистки предложения в актуализацията на бюджета, което я притеснява, че накрая няма да се вземе решение. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, мандат
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети