Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат

Политика

БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат

БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат, обявиха от левицата на брифинг в НС. Корнелия Нинова подчерта, че са подходили различно -„Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза”.

Тя заяви, че са били обсъдени възможните стъпки оттук нататък и са решили да върнат мандата, но остават отворени за разговори с всички.

„Отговорността не трябва да се търси само от третия”. Изявлението идва след свиканата от председателя на социалистите лидерска среща.

Лидерска среща с предизвестен край: отиваме на избори, ПП и ДБ отказали да застанат пред Борисов

Относно коментарите за евентуална коалиция БСП-ГЕРБ Нинова коментира: „Ние съзряхме такава между ПП и ГЕРБ, и я нарекохме „коалиция на войната“, защото гласуваха износ на оръжия за Украйна, нови самолети, удължаване на Бюджета за догодина.“

Не приемаме етикети, гледайте и съдете за нас по действията, а не по внушенията, призова още лидерът на БСП.

Решението на ГЕРБ да не подкрепи правителство на БСП си е тяхна мярка, не се месим в него.

„Показателно е, че всички партии декларирахме, че Планът за възстановяване е най-важна задача за бъдещето на България. В същото време партии не се явиха на разговори как да съставим правителство, за да има редовен парламент. Търсете отговорност от тези, които не пожелаха дори разговори, независимо от изхода. Ние направихме всичко, което се очаква от нас”, каза Нинова.

„4 партии се събрахме, а другите отсъстваха, какво очаквате – да ги молим втори път. Оттук нататък всичко е в ръцете на Радев. Отиваме на избори”.

Като на рожден ден: Корнелия Нинова занесе бонбони на Румен Радев, той ѝ подари рози и даде мандат


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати