Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БЗНС искат Радев да обясни как е подбирал своите секретари и по какви критерии

Политика

БЗНС искат Радев да обясни как е подбирал своите секретари и по какви критерии

БЗНС искат Радев да обясни как е подбирал своите секретари и по какви критерии - Tribune.bg
Снимка:

„Преди време държавният глава артистично призова за повече прозрачност в държавата, но когато днес схемите на неговия екип бяха осветлени, той отново е недоволен. Първият мъж в държавата публично поиска ясни управленски стратегии и битка с корупцията. Но ето че цяла България видя лошите практики в неговата институция и на бял свят излязоха тежки корупционни зависимости, зле прикрит лобизъм, опити за влияние над бивши и настоящи държавни функционери, натиск и нерегламентирани контакти“. Това се казва в официална позиция на БЗНС.

От партията на бившия военен министър Николай Ненчев питат как може Радев да е стожер на борбата с корупцията, след като е очевидно, че неговият секретар по правни въпроси и антикорупция без всякакви скрупули търгува с влияние под патронажа на самия държавен глава.

„Припомняме, че преди време друг високопоставен член на президентската администрация беше уличен в опит за възпрепятстване на проверка на действията на генерал във ВСС, при която възникна съмнение за законосъобразността на действията на самия президент. Публично достояние е, че днешната администрация на президента изобилства от щатни и нещатни сътрудници на комунистическата Държавна сигурност. Ако президентът Радев не даде публично обяснение как е подбрал екипа си и какви критерии е използвал, в общественото ще тегне дълбоко подозрение, че той назначава хора, действащи в разрез със законите и изграждащи мрежи за влияние извън функциите на институцията, в която са назначени на бюджетна издръжка“, зоват от партията.

Радев твърди, че прокуратурата си позволявала да прави внушения, когато се отнася за неговата институция.

„Но нима сме забравили, че самият той и служебният му кабинет лансираха множество фалшиви внушения за несъществуващи нарушения в Министерството на отбраната по време на управлението му от Н. Ненчев? Къде беше президентът, когато неговото служебно правителство уволняваше по политически списък? Къде беше той, когато под негово давление почтени служители бяха разпитвани с часове в прокуратурата само защото са били в екипа на министъра-атлантик Николай Ненчев? Сега Радев обвинява прокуратурата в политическо преследване, но мълчеше, когато под ударите ѝ попадаха демократи-професионалисти като Т. Тагарев. От дълго време е видно, че Радев се опитва да провокира политическа криза. За него тя не е прогноза, а шанс да овладее държавата и службите. Ние от БЗНС предупреждаваме, че попадането на изпълнителната власт отново в ръцете на реваншистки настроения Радев крие огромна опасност за България!“, се казва още в позицията на партията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Очевидно при изборът на президентския екип от кандидатите се е изисквало притежаването най-вече "малко ловкост на ръцете, малко ловкост на ума" /по култовата песничка на сипатичния измамник от постановката "Вражалец", в чудесното изпълнение на Ст. Данаилов/, което не е особено трудно за "доказаните професионалисти", чиито предци откраднаха цялата държава преди 75 години.
24.06.2020 14:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати