Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът Румен Радев нападна прокуратурата

Политика

Президентът Румен Радев нападна прокуратурата

Президентът Румен Радев нападна прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

„В България дали някой е виновен решава съдът. Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда. Но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът. Прокуратурата дава тон за погазване на закона, а погазва следствената тайна. Произволно решава кое е от висок обществен интерес и кое не. Навлиза в сферите на други институции без необходими правомощия и капацитет.“ Това заяви президентът Румен Радев. Повод за коментара му са последните събития около секретаря му по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Прокуратурата разпространи чатове между Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. От снимките става ясно, че е водена интензивна комуникация между двамата, разменяни били справки, съдебни решения и др. Бобоков заяви в интервю, че с Узунов се виждали само делово до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации. „Мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи“, заявиха от държавното обвинение.

Според Радев било ясно “кой имал интерес от отвличането на вниманието“. „За съжаление прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пиар на министър-председателя“, заяви Радев, цитиран от ПИК.

„По-тревожното според мен е, че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии. Нуждаем се от независима експертиза на записа с гласа на Борисов“, каза президентът. И още:“ Не мога да съдя по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация. Очакваме справедливостта да бъде възстановена с подхващане на случаите, в които търговията с влияние е материализирана.“
По думите му в неговия екип имало стабилни хора, които работели по ясни цели от обществен интерес.

„Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси. Сега той да отговаря“, каза вчера главният прокурор Иван Гешев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети