Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чолаков: Сигналът ни срещу кабинета „Петков“ от юни не е бил докладван на Демерджиев

Политика

Чолаков: Сигналът ни срещу кабинета „Петков“ от юни не е бил докладван на Демерджиев

Чолаков: Сигналът ни срещу кабинета Петков от юни не е бил докладван на Демерджиев - Tribune.bg

„Новина е, че сигналът ни по повод газа и сделките с посредниците, подаден от мен и Делян Добрев на 8 юни до ДАНС и до МВР, не е докладван на служебния министър Иван Демерджиев и ние отново входирахме в МВР писмо до г-н Демерджиев, което явно също не му е докладвано, с което го питаме докладван ли е нашият сигнал на основания чл. 205 от НПК за евентуално извършени престъпления във връзка със сделките с газа“, това обяви пред БНТ Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Според него по времето на Бойко Рашков не е работено по този сигнал. Чолаков показа и схема на сделката с газовите посредници.

„Това, което се случи с доставките на газ, е безпрецедентно. Трима или четирима човека, по моя преценка, са взимали решенията във връзка с договореностите с „Газпром“ от февруари месец насам. Тези 3-4 души са решили, че няма да има договор с „Газпром“ след като изтече сегашният. След това са решили, че няма да се разплащат по начина, по който „Газпром“ искат. Знаейки, че няма да има нов договор за газ, няма да се разплащаме с "Газпром", т.е. доставките ще бъдат спрени, и не са договорирали алтернативен газ. Или тези няколко души са взели пари, за да го извършат това, защото това е стопанско престъпление, или са руски агенти или са оформени глупаци. Понеже не допускаме, че те са оформени глупаци, са или първото, или второто, или първото и второто взети заедно.“, коментира още Чолаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети