Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев ще работи по сигнала на ГЕРБ за сделките с газа и офшорките

Политика

Демерджиев ще работи по сигнала на ГЕРБ за сделките с газа и офшорките

Демерджиев ще работи по сигнала на ГЕРБ за сделките с газа и офшорките - Tribune.bg
Снимка:

„Ще работя по сигнала на ГЕРБ за сделките за газа“, това коментира пред БНТ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той подчерта, че все още не е запознат с документите, защото не са му били докладвани. (бел.ред. те бяха входирани от представители на ГЕРБ в началото на юни когато вътрешен министър беше Бойко Рашков. Днес документите бяха пуснати повторно)

„Не съм запознат с материалите по делото за ареста на Борисов, но в съдебния акт пише, че там няма нито едно годно доказателство“, коментира той решението на съда за незаконността на ареста на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В първите дни бях уверен, че не се говори и не се дават детайли, защото така действа МВР - без да се изнася информация, за да не пречи на разследването. Оказва се обаче че такива доказателства не е имало“, продължи силовият министър.

Демерджиев припомни, че с влизането си в силовото ведомство приоритет на МВР е законността на действията на самото МВР.

„Ако министерството е било въвлечено в политически сценарий и има сигнали ще бъдат разгледани. Ако има сигнал ще разпоредя проверка“, посочи той и заяви, че до този момент не знае да има такива сигнали във ведомството за политически натиск по време на предшественика си Рашков.

Демерджиев коментира и дали ще работи с държавното обвинение, след като по времето на кабинета „Петков“ отношенията между МВР и Покуратурата бяха обтегнати.

„Ще работим с прокуратурата както е описано в закона“, посочи той и допълни: „Аз може да не харесвам Гешев, но това не е предпоставка да спра да работя с държавното обвинение.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети