Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева: Успехът на европредседателството показа, че България има подготвени хора да дирижират европейските теми

Политика

Цвета Караянчева: Успехът на европредседателството показа, че България има подготвени хора да дирижират европейските теми

Цвета Караянчева: Успехът на европредседателството показа, че България има подготвени хора да дирижират европейските теми - Tribune.bg

Успехът на българското председателство на Съвета на ЕС не е партиен, а на България, на всички ни. Това коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която в рамките на визитата си в морската столица откликна на поканата на народния представител и ръководител на ГЕРБ - Одесос, д-р Руслан Тошев за среща с граждани в централния варненски район, съобщава пресцентърът на ПП ГЕРБ.

"Постигнат бе консенсус по много въпроси, приключи работата по голяма част от досиетата, получихме висока оценка за свършеното. Успехите показаха, че в страната ни има подготвени хора да дирижират европейските теми", посочи Караянчева.

По думите й, парламентът е най-прозрачната институция в България - 800 акредитирани журналисти следят работата в Народното събрание, както и в комисиите, където се структурират законите. Най-широко се отразяват обаче личните нападки и конфронтации, което вреди на имиджа на институцията, отбеляза Караянчева. Като пример за активната работа в парламента тя е посочила, че само за да може свидетелството за съдимост да се издава онлайн, са редактирани 57 закона.

Цвета Караянчева изтъкна, че възможността повече граждани да посещават парламента и да наблюдават отблизо законодателната дейност, е важна стъпка за повишаване на авторитета на Народното събрание.

"Срещите, дните на отворени врати в парламента, които също се радват на голям интерес, дават шанс на хората да видят, че мнозинството от депутатите не сме професионални политици, а професионалисти в различни области и следваме поетите ангажименти към избирателите", заяви още Караянчева.

В разговор с нея присъстващите са поставили различни въпроси, свързани с предстоящата законодателна работа през новия политически сезон. Хората са изразили недоволство от ширещите се в интернет фалшиви новини, които създават предпоставки за манипулиране на обществеността. Обсъдена е била и ключовата роля на инфраструктурата за подобряване на бизнес климата в страната.

"Развитието на икономиката дава реални перспективи за поетапен ръст на доходите", е казала Цвета Караянчева и е оценила високо ускорения темп на обновление на Варна.

Д-р Тошев й е подарил книгата на Офелия Хаджиколева "Варна и варненци в една колекция", събрала стотици стари пощенски картички и любопитни истории за забележителното минало на морската ни столица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети