Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за думите на президента: Не е нормално изказване, сигурно говори за себе си

Политика

Цветанов за думите на президента: Не е нормално изказване, сигурно говори за себе си

Цветанов за думите на президента: Не е нормално изказване, сигурно говори за себе си - Tribune.bg
Снимка:

Борисов вече е ценен фактор за стабилността в Европа, това дразни президента

Обръщението на президента Румен Радев по повод 10 ноември категорично не е нормално за „обединител на нацията“. Това заяви пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вчера държавният глава отхвърли с лека ръка три десетилетия преход и обяви, че историческият часовник вървял назад и са загубени демократичните ценности. Радев, който стана президент, издигнат от БСП – партията, наследник на комунистическия режим, постави под въпрос разделението на властите и влезе в популистки изказвания за бедността. Не пропусна и повод да нападне медиите, обявявайки, че свободата на словото била „спомен от миналото“ - може би визирайки времената преди 10 ноември.

„В обръщението си президентът може да Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури „на тъмно“. Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики „на тъмно“, когато се управлява еднолично в лицето на президента“, подчерта Цветанов.

Сега има парламент, имаме опозиция и парламентарно мнозинство, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Радев и преди е говорил за отпадането на подобно разделение и преминаване към форма на президентско управление, при което цялата власт отива в ръцете на един човек.

„Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев“, категоричен е Цветанов.

Цветанов заяви още, че Румен Радев е президентът на БСП и единственият, който все още е не е идвал в Народното събрание да направи своето обръщение.

„Това са координирани действия с БСП. Той знае, че дължи успеха си на това, че беше номиниран и подкрепен от БСП“, допълни още вторият човек в управлението на ГЕРБ.

По темата дали вицепремиерът Валери Симеонов се е превърнал в заложник за оцеляването на кабинета, Цветанов заяви, че не трябват да се използват крайни мерки, а трябва да се съди по действията и припомни, че Валери Симеонов се е извинил за обидните реплики относно майките на деца с увреждания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати