Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Даниела Дариткова: Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици

Политика

Д-р Даниела Дариткова: Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици

Д-р Даниела Дариткова: Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици - Tribune.bg
Снимка:

В този момент категорично трябва да разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици, смята председателката на ПГ на ГЕРБ

Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ и на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова в хода на дебатите при  обсъждането на Закона за мерките за извънредното положение.

„Искам да изтъкна и един конкретен текст, който настоявам да отпадне - Това е промяната в чл. 141 от Наказателния кодекс. В този момент категорично трябва да разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици. Смятам, че всички единодушно и солидарно тук ще гласуваме за това този текст да отпадне", каза още д-р Дариткова. Тя призова всички да бъдат конструктивни, отговорни и дисциплинирани.

„Намираме се в необичайна извънредна ситуация, която е такава не само от гледна точка на епидемиологичната обстановка и предизвикателствата пред държавата. Тя е необичайна от гледна точка, които трябва да предприемем като законодатели. Съобразявайки се с тази необичайна ситуация днес, трябва да бъдем особено отговорни, конструктивни и солидарни. В най-новата ни история за пръв път имаме обявено извънредно положение", подчерта д-р Дариткова. Тя припомни, че никой не е изказал несъгласие за гаранции за изпълнение на мерките за справяне с кризата.

Предлагам солидарно, отговорно днес да подкрепим този законопроект на първо четене, да определим един максимално кратък срок до 18.00 часа днес за предложения между първо и второ четене", обяви д-р Дариткова. Според нея законодателят следва да се постарае да  даде рамката на извънредното положение и няма как в законопроекта да бъдат разписани всички хипотези.
"Наистина да се справим със законодателната инициатива и със законодателната рамка, която да даде възможност България да се справи с предизвикателството на епидемията", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети