Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Александров/ГЕРБ: За разлика от другите имаме лидер, който никога не ни е подвел

Политика

Даниел Александров/ГЕРБ: За разлика от другите имаме лидер, който никога не ни е подвел

Даниел Александров/ГЕРБ: За разлика от другите имаме лидер, който никога не ни е подвел - Tribune.bg
Снимка:

Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 г. в Дупница. Състезател по класическа борба, сребърен медалист в категория до 82 килограма на европейското първенство през 2020 година. Има два бронзови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019 година, както и бронзов медал от европейските игри в Баку през 2015 година. Депутат в 49-ото Народно събрание. Кандидат е за народен представител от ГЕРБ-СДС за изборите на 9 юни тази година от 24 МИР София.

– Господин Александров, вие хем сте от младото поколение политици, хем понатрупахте опит. Чувствате ли се вече обигран?

„Все още имам на какво да се науча, но не е като в самото начало. Пък и благодарение на колегите, които имат повече опит и ми помагат, определено вече съм по-спокоен, че мога да се справям“. Това заяви в интервю за filternews кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров. Той е състезател по класическа борба, сребърен и бронзов медалист, депутат от 49-ото Народно събрание.

За влизането си в политиката и ГЕРБ коментира, че винаги е харесвал партията, защото обръща вниание на младите хора. „Докато тренирах, не мислех за нищо друго, освен да се състезавам. Държавата ми беше осигурила всичко, от което се нуждае един спортист. Пък и лидерът ни Бойко Борисов залага доста на млади лица“, казва Александров.   

За себе си споделя, че винаги се стреми да е победител, което идва от спорта. „Но когато започнах да се занимавам с политика, поех доста щети върху името си, защото точно тогава се изписаха какви ли не глупости по мой адрес. Но за съжаление, живеем в такава страна, че дори не знам дали има човек, който не е оплют за нещо. Просто имаме някаква „дарба“ вместо да се радваме на хората, които са постигнали нещо, винаги да намираме упрек срещу тях“, споделя кандидат-депутатът.

Това което е взел от спорта и е пренесъл в политиката е постоянството и упоритостта. Истински го зареждат обиколките и срещите със симпатизантите, когато чува проблемите на хората и може да помогне, а те да виждат в негово лице приятел.

Запитан какво се промени в спорта и защо положението се е влошило, Александров коментира:   „Донякъде имам обяснение. Колкото и да звучи клиширано, това са част от резултатите от последните три години и половина, когато нямаше стабилно управление. Всички спортни федерации си мълчат и се страхуват да говорят, защото не се знае след два месеца, примерно кой министър ще дойде, дали няма да им спрат финансирането. Винаги съм казвал, че спортът, здравеопазването и образованието трябва да са национална политика. Това, което се направи при управлението на ГЕРБ, се виждаше добре. В момента нещата са доста зле, а нашите спортисти не го заслужават.

Ние искахме да увеличим средствата, които министерството трябва да отделя за клубовете, защото там се раждат шампионите. Всички виждат спортистите на голямата сцена. Но за да стигнат до там, са необходими много труд и усилия, които трябва по някакъв начин да бъдат възнаграждавани. Не може един спортен клуб, примерно да развива борба, а да не получана някакво финансово стимулиране. Кой треньор ще иска да стои в залата и да тренира без пари? От тук идва големият проблем и наистина трябва да се увеличат парите към спортните клубове. То така се получава – от масовия спорт, на шега, на игра, влизаш в залата и растеш. Не всеки може да бъде голям, но това изгражда характера и после в живота се справяш по-лесно с проблемите. Минеш ли през спорта, ставаш човек, който няма какво да те спре.“

За амбицията му след изборите на 9-ти, Александров заявява, че за него е важно европейските и световни ни шампиони трябва да получават възнаграждение след прекратяване на спортната си кариера. „Работя по това, вече съм водил разговори с финансисти как може да се случи. След това ще настоявам в парламента да организираме голяма кръгла маса и да поканим всички федерации, за да чуем техните проблеми.“

На въпрос какво му казват хората при срещите, Александров сподели своя история: „Скоро с наш колега се прибрахме от Велико Търново. Преди ме посрещаха като спортист, сега – като политик. В мое лица спортната общност виждат човек, който никога не е отказвал нещо, винаги съм се борил за някаква кауза. Щастлив съм, че съм станал гласът на спортистите в парламента“.

По отношение на „сглобката“ с ПП-ДБ кандидат-депутатът споделя, че в началото симпатизантите на ГЕРБ-СС са били против, дори самият той. „Не можех да си представя, че ще управляваме с ПП-ДБ. Но както се казва и един добър закон да сме приели, това е плюс за България. От друга страна се видя, че тези хора не могат да управляват и са само за власт и постове. Това, което се случи през тези девет месеца, ни отвори очите за много неща. Където и да идем в момента ни питат: „До кога ще ги търпите нези некомпетентни хора?“ Какво да кажа?! Обяснявам, че това е единственият начин, при който имаше някаква вероятност да направим нещо за страната.“

Александров е на мнение, че от ПП-ДБ трябва да снижат тона, защото се вижда че ГЕРБ-СДС воят доста позитивна кампания. Съветът му е да внимават какво и как говорят, защото ще трябва пак да седнат на масата за преговори, ако продължават така, няма да е приятно.   

„В наше лице хората виждат партия, която има ясна цел и ясна позиция. Ние никога не сме се отметнали от обещанията си. Но за разлика от другите, ние имаме лидер, който никога не ни е подвел“, категоричен е Александров.

Запитан кой е неговият в спорта и политаката, той споделя: „За политиката ми е много лесно да ви кажа – това е г-н Борисов и не защото ни е шеф. От този човек може да научиш много и съм убеден, че ще го пишат и в учебниците. Той е минал през всичко – от най-ниското стъпало до най-високото. За мен е радост да съм покрай него и да се уча от него. За спорта ми е доста трудно да посоча идол – може би, ако е тясно свързан с борбата за мен Валентин Йорданов е легендата. Във футбола фаворит ми е Роналдиньо.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети