Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Лорер: Българската страна ще търси неустойки, ако договорът за F-16 не бъде изпълнен

Политика

Даниел Лорер: Българската страна ще търси неустойки, ако договорът за F-16 не бъде изпълнен

Даниел Лорер: Българската страна ще търси неустойки, ако договорът за F-16 не бъде изпълнен - Tribune.bg
Снимка:

Не бива да има никакво съмнение, че българската страна ще търси неустойки, ако договорът за F-16 не бъде изпълнен по търговски причини, за момента не считаме, че има такива. Това обясни министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на парламентарния контрол днес.

Той отговори на въпрос от Николай Дренчев от „Възраждане“ за това как се изпълнява договорът за индустриално сътрудничество с американската компания „Локхийд Мартин“, която произвежда изтребителите F-16.

„Другото нещо, което е важно да споменем пред българския парламент и българския избирател, както и г-н Заков вече заяви е, че парите не са разплатени на крайната фирма, а са в доверителна сметка, така че те следват изпълнението на програмата стъпка по стъпка“, обясни Лорер.

Във връзка със забавянето в доставката американската страна е цитирала форсмажорни обстоятелства, свързани с пандемията от коронавирус.

Даниел Лорер каза още, че няма как да даде информация за изпълнението на договора за индустриално сътрудничество с американската фирма, тъй като той е конфиденциален.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати