Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Конституционно правителство е възможно

Политика

Даниел Митов: Конституционно правителство е възможно

Даниел Митов: Конституционно правителство е възможно - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме амбициите първият мандат да успее, правим всичко възможно. Г-жа Габриел непрекъснато води разговори с останалите партии, за да намерим път за разрешаване на този ребус. Трябва да има съгласие около приоритетите.“ Това заяви пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Конституционно правителство е възможно, с кратък хоризонт, което ще позволи да се премине през тежките кризи и да се успокои обстановката“.

Митов определи като странно деленето на първи и втори мандат. Припомни, че няма правителство, избрано с втори мандат.

„Въпрос на легитимност е, а защо да не говорим и за национален мандат“.

По думите му ГЕРБ проявява мъдрост и зрялост да разговаря с всички, за да намери това сечение, което да позволи на базата на определени принципи да се състави кабинет.

По негово мнение най-стабилна е формулата с политически ангажирани фигури, които могат да изпълнят поставените задачи. „Имаме много тежка ситуация, бюджет няма, юни месец ще отпадне възможността да се разчита на удължения бюджет.“

„Шенген, еврозона са тежки приоритети, не виждам по-добър вариант за тях от правителство с премиер Мария Габриел“, коментира Даниел Митов.

Призова да се ампутира егото, тъй като политическите партии представляват всички български граждани и не трябва да се затварят в егото на своя електорален потенциал.

Акцентира, че ГЕРБ винаги са подкепяли съдебната реформа.

„За мен е важно институционалните отношения да се рекалибрират, за да нямат политиците думата в съдебната власт“, заяви Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати