Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: В ГЕРБ политическа отговорност се носи с оставки – това ни отличава от опонентите

Политика

Дариткова: В ГЕРБ политическа отговорност се носи с оставки – това ни отличава от опонентите

Дариткова: В ГЕРБ политическа отговорност се носи с оставки – това ни отличава от опонентите - Tribune.bg
Снимка:

Много е важно партията ни да има здрави морални устои, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

„Много е важно ГЕРБ да има здрави морални устои, защото това гарантира дълъг живот на партията. За съжаление имаше примери, които налагаха последващи действия. При нас действието е едно – политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически опоненти.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV.

По думите ѝ отстраняването на Цветан Цветанов от ръководните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка срещу действия на политици, които могат да засегнат имиджа на партията.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че създаването на Комисия по етика към партията също е с превантивен характер. По думите на Дариткова, с действията си премиерът Бойко Борисов взима мерки ГЕРБ да не се превърне в „лъскава партия на номенклатурата”.

„Един от ангажиментите ни ще бъде формирането на етична комисия, която да разглежда всички жалби и проблеми, които съществуват в различните партийни структури. Превенцията е винаги по-добра, отколкото последващата терапия. Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена”, посочи шефът на парламентарната група.

Даниела Дариткова уточни, че в сряда ще бъдат решени всички неизвестни около Комисията по етика. Тя каза още, че досега не е имало сигнали до партията срещу Цветан Цветанов и че делегатите, които са гласували срещу освобождаването му – няма да бъдат разследвани.

„Ние сме демократична партия, в която всеки може да изразява своето мнение. Нормално е след толкова години г-н Цветанов да има твърди привърженици в ГЕРБ, които смятат, че неговото оттегляне ще навреди на партията”, заяви Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че членският внос в партията ще се повиши, след като бяха намалени партийните субсидии. По думите ѝ ще има прогресивна скала, по която ще се определя. Най- нисък ще бъде за пенсионери и учащи се, а ще се увеличава за представители на местната и изпълнителната власт.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ А В ПАНДЕЛАТА КОГА ЩЕ ВЛИЗАТЕ.....
08.07.2019 11:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати