Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Вето на Радев върху актуализацията на бюджета ще е проява на лош политически вкус

Политика

Дариткова: Вето на Радев върху актуализацията на бюджета ще е проява на лош политически вкус

Снимка:

За местния вот се търсят личности, следващи политиката на ГЕРБ, но и одобрявани от гражданите

„Краят на тази парламентарна сесия е и своеобразно начало на кампанията за следващия местен вот. Ние сме в процедура на номинации за кметове и общински съветници, която трябва да приключи към 10 август, след това ще се направи анализ на всяка отделна общинска структура и да се направят окончателните номинации, които през септември ще бъдат условия оповестени като кандидати за местната власт от ПП ГЕРБ“.

Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Искаме наистина личностите, които избираме в местната власт да бъдат възприети така, че да следват и политиката на ГЕРБ, и да имат одобрението на гражданите“, каза тя.

Ако президентът Румен Радев наложи вето върху актуализацията на бюджета заради сделката с изтребителите Ф-16, това ще бъде проява на лош политически вкус. Тя определи налагането на вето като „принципно поведение“ на държавния глава.

„Вероятно така ще бъда до края на това управление. Ние търсим наистина подкрепа, отново повтарям, от национално отговорните сили в парламента за потвърждаване на посоката, в която България е поела преди още 15 години назад“, каза Дариткова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още