Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ обявиха различия с БСП, чашата на Нинова преляла от ПП

Политика

ДБ обявиха различия с БСП, чашата на Нинова преляла от ПП

ДБ обявиха различия с БСП, чашата на Нинова преляла от ПП - Tribune.bg
Снимка:

Партиите от бившата управляваща коалиция признаха за различия, а Корнелия Нинова сподели, че са си замълчали за открадната социална програма от страна на ПП, но чашата според соцлидерката вчера е преляла.

Христо Иванов от ДБ призна, че не е знаел защо от ПП са искали почивка, а от БСП още вчера са дали индикация, че подкрепят председател на принципа на старшинството. „Имаме различия с БСП, които са много по-големи от днешното гласуване“, коментира още Христо Иванов.

От ствоя страна Корнелия Нинова заяви, че тя е обявила кандидатурата на Рашидов, защото е била помолена от колегите от другите партии, вероятно защото е дала основания да смятат, че БСП са били диалогични и ще се намери изход от тридневния блокаж на държавата.  

На въпрос защо БСП разменят сериозни обвинения с ПП, Нинова коментира: "Предизвикани бяхме. Не вчера за първи път, но бяхме достатъчно търпеливи и уважителни. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала Запад докато течеше заседанието на председателския съвет, и те знаеха. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини", допълни Нинова.

„Искри между нас и ПП няма, но очевидно - имаме си позиции. Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие преляха чашата, коментира лидерът на БСП“, каза още тя.

Соцлидерката допълни, че няма да подкрепи правителство с първия мандат, но не изключва възможност с третия.  

Асен Василев отново повтори думите си от зала, че избора на Вежди Рашидов за него е фасада и днес се вижда съвсем друг тон от страна на ГЕРБ.

„Ние и ГЕРБ оттеглихме нашите кандидати, БСП също, а това, което се случва в момента, е невъзможност за постигане на нормален разговор. В момента сложихме една фасада и казахме, че уж нещо се случи“, коментира Василев.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати