Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ плаши със световна рецесия, иска третия мандат от Радев

Политика

ДБ плаши със световна рецесия, иска третия мандат от Радев

ДБ плаши със световна рецесия, иска третия мандат от Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Демократична България“ е готова да опита да състави правителство с третия мандат, ако той ѝ бъде връчен в случай, че първият мандат на „Продължаваме Промяната“ не бъде реализиран. Това обяви съпредседателят на формацията Христо Иванов на брифинг в парламента.

Атанас Атанасов очаква ПП да не изпълни мандата

„Продължаваме да смятаме, че най-доброто нещо, което може да се случи е с първия мандат да бъде излъчено управление. Заедно с това след дискусия в органите на нашите партии, с парламентарната група на коалицията „Демократична България“, ние можем да заявим, че сме готови да участваме в по-нататъшни консултации, ако първият мандат се окаже неуспешен, считаме че би било добре президентът да проведе още един кръг от консултации преди да бъде връчен третият мандат, и също така да заявим, че „Демократична България“ е готова, ако й бъде даден третият мандат, отговорно, диалогично, с националните приоритети да предприеме опити да направи възможното за съставяне на правителство, именно от гледна точка на това, че смятаме, че това е много важно сега“, посочи Христо Иванов.

„Считаме, че наистина трябва да се подходи изключително отговорно към тази ситуация и да се разбира, че независимо от тясно партийните интереси, които би могла да има една или друга формация, включително „Демократична България“, която е готова за избори и очаква подобряване на своите резултати, ние трябва да разбираме, че интересите на страната са за това да има управление, защото следващия период от една година ще бъде ключов за справяне с една поредица от кризи и за завършването на интеграцията на България в ЕС и НАТО. Това е периодът, в който можем да направим решителна крачка към Еврозоната, към Шенген, да завършим съдебната реформа и да решим проблемите с Плана за възстановяване, рестарта на българската икономика и излизането на траектория на истински устойчив растеж“, подчерта Иванов.

Ген. Атанасов: Президентството е накарало военно разузнаване да реагира официално на обвиненията на Мирчев

Той призова партиите за диалог в оставащото време до 17 часа, когато ПП трябва да върнат мандата - реализиран или не, на президента Румен Радев.

По време на брифинга Владислав Панев предупреди, че се очаква глобална рецесия.

„Искам също да подчертая, че финансовият индикатор на глобалните пазари показва, че светът се насочва към глобална рецесия. Тя ще бъде особено тежка за нашите основни търговски партньори, което означава спад на износа, спад на работните места в България. В този смисъл на България в момента, през следващите месеци, е нужно изключително силно лидерство, силен мениджмънт, който да изведе България от тази поредна криза, защото ние в момента се намираме в няколко подобни, и да направим България по-силна. В следващите месеци ще се решава кои държави ще спечелят от кризата и кои ще загубят. Ние искаме и мислим, че можем да предложим това да бъдем от страната на печелившите и сме длъжни да го направим“, категоричен бе той.

Вчера стана ясно, че и от БСП са готови да опитат кабинет с третия мандат. Такива заявки правят и от „Има такъв народ“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети