Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ген. Атанасов: Президентството е накарало военно разузнаване да реагира официално на обвиненията на Мирчев

Политика

Ген. Атанасов: Президентството е накарало военно разузнаване да реагира официално на обвиненията на Мирчев

Ген. Атанасов: Президентството е накарало военно разузнаване да реагира официално на обвиненията на Мирчев - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме притеснение, че има пробив в служба „Военно разузнаване” и в ДАР. Не казваме, че организирано работят против България. Вчера видях, че „Военно разузнаване” е реагирало официално на думите на Ивайло Мирчев. Не може службите да участват в политическите боричкания, да се месят. Това не е направено от ръководството на службата. Моите подозрения е, че това е поръчано от президенството”. Това каза в ефира на Нова телевизия Атанас Атанасов – съпредседател на „Демократична България” по повод твърденията на депутат Иво Мирчев за руско влияние по върховете на службите. По думите му „Вонното разузнаване” трябва да се занимава със събиране на информация извън страната.

„Когато говорим за изгонването на 70-те руски дипломати, някои от политическите сили, които казаха, че това е правилно, постъпиха лицемерно. Защото на председателския съвет знам как някои хора се държаха, какви им бяха тезите, а след това как се изкараха евроатлантици”, обясни ген. Атанасов. Според него няма да бъдат прекъснати дипломатическите отношения.  

 „БСП не пречат на депутинизацията и не бих отишъл по-нататък да се меся в техните вътрешни работи и позициите, които приемат. Коалицията зад правителството в оставка имаше за основна задача борбата с корупцията в Борисовата държава”, посочи той.

Атанасов коментира, че вчера са се разбрали за съставянето на управленска програма за 6 месеца, както и за посредващ вот на доверие. 

„Тези от ИТН, които гласуваха в подкрепа на вота на недоверие, те не измениха ли на своите избиратели. ПП не иска да преговаря с ИТН. Остава да преговарят с онези, които искат да „изчегъртат” ГЕРБ”, каза той.

„За да получим парите по Плана за възстановяване имаме много работа точно сега. Основното условие е да създадем добри условия за борба с корупцията у нас. Много е важно КПКОНПИ да заработи, защото през последната година не сме чули каквото и да било да е свършено”, посочи ген. Атанасов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати