Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ вместо „Сиела“ за 228-те машини: Било Боливудска акция от треторазредния актьор Борисов

Политика

ДБ вместо „Сиела“ за 228-те машини: Било Боливудска акция от треторазредния актьор Борисов

Снимка:

„Сиела Норма“ няма да правят официално изявление за скандала с появата на допълнителни 228 машини в склада с устройствата за вота. Вместо тях отношение по темата взе Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

„Боливудската акция, която видяхме преди няколко часа, показва аналоговото мислене в ГЕРБ. Пред този склад се бяха наредили всички хора, които прахосаха няколко милиарда за електронното управление без да го има. Това са аналогови хора, които не разбират какво говорят”, заяви Мирчев пред БНТ.

„Ако имат доказателства за готвена манипулация на изборите, веднага да ги предоставят на МВР, защото иначе г-н Борисов се превръща в г-н Бареков от аферата Костинброд”, добави той.

Иначе Мирчев разкритикува ЦИК, че продължават да не предоставят на участниците в изборите изходния код на машинното гласуване.

„Ако има някакво слабо място в отчитането на вота, това е моментът, в който се записва на флашката и пътува до РИК. Там има възможност за манипулация и затова поискахме тези публични ключове на картите, с които се гласува”, каза Мирчев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема